Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 24 maart 2012

Overstappen naar andere verzekeraar

In mijn moeders krant las ik gisteren een artikel over overstappen naar een andere verzekeraar. Er zijn volgens de krant maar weinig mensen die het doen, terwijl ze door de overstap veel geld zouden kunnen besparen. Ik ben al wel vanaf 1984 bij dezelfde verzekeraar. Misschien valt er voor mij ook voordeel te behalen!
Voor 1984 had ik een totaalpakket voor studenten bij Ohra: ziektekosten, inboedel, aansprakelijkheid. Toen ik na mijn studie mijn pakket wilde voortzetten, kon dat niet. Mijn buurt, waar ik ook al woonde toen ik student was en waar ik tot 2007 gewoond heb, was een gebied met een te hoog risico. Ik ben destijds dus geweigerd! Ze maakten reclame voor goedkope verzekeringen, maar we mochten niet profiteren van deze lage premies. Mij werd vriendelijk verzocht een andere verzekeraar te zoeken. Pardon? Te hoog risico? Ik heb ruim een kwart eeuw in die buurt gewoond en bij mij is nooit ingebroken, we hebben nooit brand gehad, zelfs geen prullenbakbrand, en verder hebben nooit aanspraken hoeven maken op de aansprakelijkheidsverzekering. Ik heb Ohra ook nooit meer overwogen als verzekeraar, voor geen enkele verzekering. Ik vond hun beleid in 1984 zo weinig klantvriendelijk dat ik nooit meer iets met hun te maken wil hebben.
Door het artikel in de Leeuwarder Krant dacht ik: toch eens nazoeken of ik in vergelijking met mijn huidige verzekeraar misschien ergens goedkoper kan voor inboedel, opstal en aansprakelijkheid.

Ik ben heb me er nog niet over gebogen, maar dat ga ik wel doen.

Mijn vragen aan jou:

Heb jij ervaring met overstappen?
Hoe groot is je voordeel?
Wat is je advies?

9 opmerkingen:

 1. nu mijn man en ik kunnen niet over stappen daar wij hard pacent en diabetus hebben want je moet een gezond heid verklaring ondertekenen nou dat ging niet dus we blijven maar wat we hebben gelukkig binnen een half jaar loop er een af dat scheeld weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat hebben gezondheidsproblemen te maken met risico op brand of inbraak? Komen inbrekers vaker langs als je diabetes hebt?
   Greetje

   Verwijderen
  2. Anoniem bedoelt vast de zorgverzekering. Als je chronisch ziek bent kun je geweigerd worden voor een aanvullende verzekering.
   Zuinigaan had het over verzekeringen in het algemeen, niet in het bijzonder woonverzekeringen. Dus.

   Verwijderen
 2. Wij zijn vorig jaar met de woonverzekering overgestapt van Interpolis naar FBTO. Met de zorgverzekering ben ik ergens in 2007 overgestapt naar Anderzorg. Tot nu toe gaat dat goed, maar ik heb ook nog nooit ergens gebruik van hoeven maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben meerdere keren overgestapt dus ik weet even niet hoe groot het verschil is.

  Maar voor de auto betaal ik all risk 54 euro per maand, voor inboedel, opstal en aansprakelijkheid met het gezin 12 bij Inshared.

  Voor ziektekosten betaal ik met 2 volwassenen en 2 kinderen omgerekend 138 euro per maand. (met betaling per jaar, alleen de basisverzekering en het hoogste eigen risico) bij Anderzorg.

  Overstappen was nooit een probleem. Je geeft je polisnummer bij de huidige verzekeraar door aan je nieuwe verzekeraar (als je je online aanmeldt) en die doen de rest. Even in de gaten houden of je inderdaad een ''jammerdatjeweggaatbrief'' ontvangt van de oude verzekeraar en hup, weer heel veel geld bespaard.

  Inshared is ook bij de consumentenbond diverse keren als beste getest. Mail je een vraag dan heb je een half uur antwoord en ook een schade (ruit) is prima afgehandeld. En alles doe je online, scheelt een pak oud papier ook nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben voor alle verzekeringen al regelmatig overgestapt. Nog nooit problemen gehad. Alleen voordeel. Vooral erg veel geld bespaard. Nu zit ik bij zo'n goedkope met prima voorwaarden dat het 3 jaar niet is gebeurd maar dat is voor ons thuis erg uitzonderlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Overstappen van ziektekostenverzekering is voor het basispakket altijd mogelijk, maar... ze kunnen je weigeren voor de aanvullende verzekering. En daar heb je denk ik vanwege je diabetes behoorlijke kans op. Ik zou dit heel goed uitzoeken.

  Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij zijn regelmatig overgestapt van zorgverzekeraar, tot nu toe altijd zonder problemen en met voordeel.
  Wel moet je het goed uitzoeken als je medische klachten hebt, dus goed uitrekenen wat je aan zorg moet uitgeven en of dat door de nieuwe verzekeraar wordt vergoed.
  Wij zijn nu met zijn 3-en 50 euro per maand minder kwijt, dat vind ik veel geld. Wat ik uitspaar zet ik opzij om eventuele niet vergoede aanvullende kosten te bekostigen, dus ik weet was aan het eind van het jaar wat het echte voordeel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. kijk eens bij unitedconsumers.nl
  wij hebben daar inmiddels een behoorlijke "spaarpot" opgebouwd, die we op kunnen nemen wanneer we willen. door groot inkopen van allerlei verzekeringen, telefoon-abonnementen, energie enz. kun je jezelf veel besparen.
  en alle verzekeringen lopen zoals normaal! PRIMA INITIATIEF!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen