Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 4 april 2012

Koud!

Brr wat is het steeds koud de afgelopen dagen! Waar is het mooie, warme weer gebleven? Ook vanochtend is het maar een paar graden boven nul. Een tijdje geleden, toen het zulk mooi weer was, had ik mijn zomerdekbed in gebruik zullen nemen en mijn elektrische deken van mijn bed gehaald, maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan, het leek me toch nog een beetje vroeg. Ik ben heel blij dat ik dat niet gedaan heb, het is de laatste dagen constant ijskoud.
Ik heb ook nog geen andere jassen van zolder gehaald, ook nog wat vroeg.
Het gasverbruik noteer ik maar 1x per week, maar ik neem aan dat het deze week weer een tamelijk duur weekje wordt.

13 opmerkingen:

 1. De verwarming laat ik laag, maar ik heb wel weer warme kleding aan en loop lekker met dekentjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We zijn, echt wel, verwend, de afgelopen weken! 'k Heb het ook al zo koud,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In het noorden waar jij woont is het ook echt een heel stuk kouder.
  Gisteren had ik uit voorzorg mijn winterjas aangedaan en ik vond dat te warm. Hier in de Noordoostpolder was het blijkbaar een paar graadjes warmer.

  Maarja, dat zachte weer van vorige week was idd een stuk lekkerder en goedkoper ;-)

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier (Oost-vlaanderen, belgie) was het deze morgen ook maar frisjes. Onze centrale verwarming staat niet aan aangezien het hier in huis nog 18° is zonder verwarming. Voor mij is 18° meer dan genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had nog één dikke trui laten liggen. Die draag ik nu in de ochtend. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier gisteren en maandag nog lekker in het zonnetje gezeten met een temperatuur van 15 graden en weinig wind. Ook nog een lading wassen gedraaid en gedroogd in het zonnetje. (maar ik woon in Zuid-Holland)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dankzij de zon die er afgelopen dagen nog was, heb ik niet hoeven stoken. De moederhaard staat nog altijd uit. Maar als het veel kouder word, gaat die echt weer even aan. Het grappigste is wel dat ik de enige ben die het soms wat fris vind in huis. Mijn mannen hebben het nooit koud.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vorige week heb ik ook naar een paar wasjes gedroogd, maar met dit frisse weer zonder zon schiet het drogen buiten niet op.

  In de ochtend als ik naar mijn werk ga is het echt koud, misschien komt dat ook omdat het eigenlijk een uur vroeger is?

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik woon ook in het noorden maar hier was het gisteren gewoon lente, zonder jas wel met trui in het bos gelopen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Afgelopen dagen de was gewoon buiten gedroogd in de zon. Gisteren heeft mijn zoon buiten in de zon geleerd omdat hij het buiten warmer vond door de zon dan binnen. Toen heb ik de tuindeuren open gezet en de hele middag de zon en warmte naar binnen laten komen. Wij hebben veel ramen achter. Heerlijk, wij hadden het toen binnen 19,5 graad. Nu op dit moment komt een waterzonnetje alweer om de hoek kijken. Wij wonen in Midden-Limburg.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Binnen is het nog steeds 20graden zonder cv aan.. toch voeld het kouder, heb een vest erbij aangetrokken.

  Hopelijk komt de zon snel weer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel positief: de bloeiende bomen, struiken en planten bloeien door deze kou heel lang. Het is prachtig, er bloeit al zo veel!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook ik heb de elektrische deken er nog op liggen en ben er blij mee, de verwarming zet ik heel even aan als ik thuis kom om de kou even te breken en gaat na een klein uurtje weer uit.
  Maar het is inderdaad erg koud vooral 's morgen als ik naar het werk moet.

  BeantwoordenVerwijderen