Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 25 april 2012

Voorjaar!

Gistermiddag heb ik twee moedereenden gezien met piepkleine kuikentjes. Zó schattig! Laat het voorjaar nu maar komen!

13 opmerkingen:

 1. Voorjaar? vanaf zondag toch?
  Wat een leuke foto,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Genieten he! Ik zag de 1e pulletje vorige week bij ons achter.n Word ik altijd blij van. Helaas de snoek en de ratten in de sloot ook.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo lief. We hebben hier een stel verliefde eenden in de tuin, geen idee waar ze nestelen. De kippennesten hebben we nu wel allemaal gevonden, naast één daarvan zag ik gisteren een halve eierdop liggen. Misschien het eerste kuikentje? Spannend...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb dit blog uit mijn favorieten gegooid. Er worden alleen "leuke", "aardige" reacties toegestaan.
  Blijf vooral verder meelijwekkende blogs schrijven.
  Gr,
  A. de G

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ???? Ik weet niet waar je het over hebt! Ik heb geen reacties verwijderd!
   Ik ben het trouwens niet met je eens dat ik meelijwekkende blogs schrijf, maar dit terzijde.
   Je bent niet verplicht om bij mij te komen lezen, laat dat duidelijk zijn. Het ga je goed A.

   Verwijderen
  2. Ik vind het melijgehalte wel meevallen hoor!
   Petra

   Verwijderen
  3. @A de G: Je reactie op mijn blogje van gisteren stond geregistreerd als "spam". Ik heb geen idee waarom. Bij mijn weten kan ik niets veranderen aan instellingen omtrent spam. Ik heb je reactie alsnog gepubliceerd.

   Verwijderen
 5. Echt lief! De lente is mijn favoriete seizoen. Lekker nog alles te goed wat de zomer betreft. En al die mooie bloesems!

  Hopelijk wordt het vanaf zondag inderdaad beter weer dan nu, dan is het echt lente. Lekker naar buiten en erop uit met Koninginnedag!

  Nog een prettige avond.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo, Hoe verdien je toch zoveel geld met euroclix etc..?
  Ik doe er ook aan mee maar het gaat niet hard.

  GR Ellen

  Ps Is er ook een programma waar ik heel makkelijk mijn energievebruik in kan vullen zodat ik een goed overzicht heb?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Ellen: leden melden zich via mijn weblog aan. Dat zijn er ongeveer 4 per maand, soms wat minder, soms wat meer. Voor deze aanmeldingen ontvang ik 150 clix per aanmelding. Dat is ongeveer 1,50 per lid.
   Daarnaast ontvang ik provisie van de verdiensten van iedereen die zich via mij aangemeld heeft als lid. Uit dat laatste haal ik heel veel clix. Sinds ruim een jaar betaalt Euroclix deze provisie uit, daarvòòr niet en ging het sparen veel minder hard. Dit jaar heb ik 11.500 clix provisie ontvangen. Dat is ruim 150 euro! In 2011 ontving ik 27.102 clix, goed voor ruim 400 euro.
   Bij mijn reclame voor euroclix heb ik staan: hoe langer je spaart, hoe beter het wordt. Ik spaar nu ruim 4 jaar clix en sinds die tijd hebben leden zich via mijn weblog aangemeld. Kennelijk heb ik nog steeds profijt van aangemelde leden die in het verleden zich aan gemeld hebben.
   Als leden zich via jouw weblog aanmelden en via een link van jou, dan ga jij ook steeds meer verdienen en clix ontvangen.

   Ik ken geen programma om energieverbruik in te vullen. Mogelijk hebben ze bij energieleveranciers zo iets, maar ik houd liever zelf de regie. Dus ik zet het verbruik in excel en reken het zelf wel uit.

   Verwijderen
  2. Hallo Ellen en Zuinigaan,

   Ik houd mijn energieverbruik (gas of warmte, elektriciteit en water) bij op Energie Manager Online. Dit is een site die in samenwerking met www.milieucentraal.nl tot stand gekomen is. Ze zijn volgens mij onafhankelijk en je kunt jaren terug gaan met gegevens invoeren. Voor mij werkt het prima.
   groet, Kim

   Verwijderen
 7. Schattig! Ik geniet hier ook altijd zo van!

  BeantwoordenVerwijderen