Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 13 mei 2012

Blij met veel licht

Ik ben toch echt een zomermens. Ik kan helemaal opgetogen raken van warmte, mooi weer en avonden waarin het pas heel laat donker wordt. Om deze tijd van het jaar wordt het pas na tien uur echt helemaal donker! Al die bloemen in tuinen, bermen en plantsoenen! Planten waarvan ik dacht dat ze dood waren, zoals mijn clematissen en mijn klimroos, lopen toch weer uit. Het geurt naar versgemaaid gras, de vogels zingen, wat wil een mens nog meer?

8 opmerkingen:

 1. Ja, dat vind ik ook echt heerlijk, ik kom ook veel makkelijker mijn bed op uit dit soort dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, en alle energie die je erdoor krijgt! Echt genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mens zou niks meer moeten willen,;-)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf houd ik ook van deze tijd van het jaar, en nog ruim een maand worden de dagen nog langer!

  Ik kom zelf ook veel gemakkelijker mijn bed uit als ik moet werken, om zes uur 's-ochtends begint het nu al licht te worden.

  In ieder geval hebben we nog een groot deel van de lente tegoed, en dan nog de hele zomer.

  Hopelijk krijgen we een veel betere zomer dan vorig jaar. Ik heb echt zin in strand, lekker buiten op mijn balkon eten, en zoveel mogelijk profiteren van mijn abonnement op het buitenzwembad.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gisteren en vandaag buiten koffie gedronken, heerlijk tussen het groen en warmte, hoe ouder ik word hoe meer behoefte ik aan warmte heb en vandaag kon heerlijk de buitendeur openstaan!

  BeantwoordenVerwijderen