Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 29 mei 2012

Uitgaven week 21

In de afgelopen week heb ik erg weinig uitgegeven aan boodschappen. We hadden maar weinig nodig, dat kwam ook omdat we vanaf vrijdagochtend naar Ameland waren. Ons verblijf op Ameland komt uit een ander potje en telt niet mee voor de boodschappen in de afgelopen week.
Dit is wat ik uitgaf in week 21:
Week 21  21-28 mei 2012
WAT      *=aanbieding    @=afgeprijsd     WAAR PRIJS
bananen AH 1,15
perziken, blik AH 0,72
dieethalvarine AH 0,64
worst AH 1,09
salami AH 2,06
makreel AH 4,25
champignons AH 1,03
uien AH 0,89
volkoren penne*, 2 pakken AH 1,87
mayonaise* AH 1,06
TOTAAL week 21   14,76

In feite is vooral uit de voorraad geleefd. Want de uien, de makreel, de penne, de mayonaise, de halvarine - dat alles heb ik nog in weer nieuwe voorraad in de (koel)kast.

Interessant in de aanbieding in de komende week:
trostomaten (5 stuks voor 99 cent) en galiameloen (voor 1.49)
Verder vooral vlug-klaar en kant-en-klaar voeding.
Ik maak liever mijn eigen warme hap en geen kant-en-klaar. Beter voor mijn portemonnee en ook uit voedingskundig oogpunt een betere keus.

4 opmerkingen:

 1. Ik maak regelmatig zelf mn kant en klaar. Gewoon wat extra voor in de vriezer. stukken gezonde dan de winkel kant en klaar en vaak ook gewoon lekkerder. En zeker goedkoper..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor kant en klaar uit de winkel ben ik ook huiverig: daar schijnt ook veel te veel zout in te zitten. Wel vries ik altijd maaltijden in voor mijn man, die hij dan meeneemt naar zijn werk.

  Fijn dat je zo zuinig hebt kunnen leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Netjes!! Ik maak tegenwoordig ook steeds vaker wat extra, dat is dan ook kant en klaar. Of ik eet gewoon twee dagen achter elkaar hetzelfde, heb ik ook geen moeite mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. galiameloen is bij de boni 1 euro deze week.

  BeantwoordenVerwijderen