Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 11 mei 2012

Volgende week een korte week

Volgende week heb ik een uiterst korte werkweek, ik werk op maandag en op woensdagochtend en verder niet. Één keer in de maand ben ik op dinsdag vrij, dat is toevallig komende dinsdag.

Komende woensdagmiddag heb ik zorgverlof gekregen. Normaal gesproken ga ik op vrijdag (mijn reguliere vrije dag) met mijn moeder naar het ziekenhuis, meestal tweewekelijks, soms wekelijks, maar omdat vrijdag 18 mei tussen Hemelvaartsdag en het weekend valt, lukte het niet om op mijn vrije dag een afspraak te maken. Dus gaat deze mantelzorger eens een keertje in de tijd van de baas op stap met moeders. Mag ook wel eens een keertje, vind ik, ik mag per jaar 30 uur vrij nemen in het kader van zorgverlof. Daar kom ik ook dit jaar lang niet aan toe en als het niet nodig is, dan doe ik dat ook niet. Bijna altijd ga ik op mijn vrije dag met mijn moeder voor contrôle naar het ziekenhuis. Ik heb tot nog toe in één jaar 1 keer een middag zorgverlof gehad. Mijn moeder moet wel begeleiding. Ze wordt deze zomer 89 jaar en is sinds 7 jaren rolstoelgebonden. Zo iemand laat je niet zelf op stap gaan. Ze heeft nooit geleerd om zich zelfstandig te bewegen in een rolstoel en kan dat lichamelijk ook helemaal niet meer.

Maar goed, ik had het over mijn korte werkweek. Heerlijk! Donderdag t/m zondag vrij! En ik heb nog maar net geleden meivakantie gehad. Wauw! Wat een luxe! Ik hoop op mooi weer, zodat ik lekker buiten kan genieten van mijn tuin en natuurlijk van de natuur! Als het even kan, dan wil ik een stukje fietsen. Alle bomen en struiken zijn zó mooi! Er bloeit veel en alle blad is zo geweldig fris groen.

7 opmerkingen:

 1. Geniet van je vrije dagen. Dat is wel een hele zorg,die ziekenhuisbezoeken met je moeder. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geniet er van! Ik heb donderdag t/m zondag ook vrij van stage, helemaal heerlijk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geniet er van! Ik ben woensdag tot en met zondag vrij omdat ik normaal gesproken ook al op woensdag vrij ben.

  Groeten van Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt bijna als vakantie, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De kinderen hebben ook zo'n korte werkweek, maar mijn man moet tot z'n spijt op vrijdag na Hemelvaartsdag gewoon weer komen opdraven… Best balen, want anders heb je met 1 vrije dag, maar liefst 4 dagen vrij.

  BeantwoordenVerwijderen