Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 28 juni 2012

Boodschappen week 25

Het lijkt wel of ik nauwelijks binnen mijn budget kan blijven tegenwoordig. Vaak zit ik er wat overheen, in de afgelopen week bleef ik er krapjes onder. Ligt het er aan dat ik luxere dingen koop? Misschien wel! Dit kocht ik in week 25.

Week 25  18 - 25 juni 2012
WAT      *=aanbieding    @=afgeprijsd     WAAR PRIJS
appels, 10 stuks*  AH 2,41
bananen, 10 stuks AH 2,18
sinaasappels, 5 stuks AH 1,35
kersen, 500 gr* AH 1,99
aardbeien, 500 gr* AH 1,99
kaas, jong belegen AH 4,07
eieren, 6 stuks* AH 1,29
leverworst AH 0,45
brood, 3 hele volkoren AH 2,00
jam Aldi 1,09
worst Aldi 0,95
pindakaas AH 2,09
uien, 2 kg AH 1,99
winterpeen, 1 kg AH 0,89
komkommer (500 gr) Aldi 0,49
komkommer* (500 gr) AH 0,50
courgette x2* (900 gr) Aldi 0,58
ijsbergsla, krop* (700 gr) AH 0,50
broccoli, 600 gr Aldi 0,69
lasagne, 2 pakken* AH 2,10
avocado* AH 0,50
pesto AH 1,39
zongedroogde tomaten op olie AH 1,99
zure haring, potje AH 1,71
slagroom AH 0,34
kwark, 500 gr AH 0,72
yoghurt, 1 liter AH 0,68
vanille suiker AH 0,17
biscuitjes, 2 rollen van 400 gr* AH 2,00
TOTAAL week 25 39,10

Ik heb meer dan 25% van mijn budget, namelijk € 9,92 uitgegeven aan fruit. Veel eigenlijk! Maar, het is lekker en gezond, dus wat maakt het ook uit. Het meeste is ook al op, er zijn nog 3 bananen, 1 sinaasappel en 6 appels over.
Ik heb ook tamelijk veel groenten gekocht, als ik alles optel, kom ik op ruim 6 kg. Daar is op dit moment van op: een halve krop ijsbergsla,1,5 komkommer, 2 courgettes en 2 uien. De rest van de aankopen kan in de komende tijd gebruikt worden.
Verder kocht ik lasagne in de aanbieding, want die heb ik volgende week nodig. Dan is mijn dochter jarig en eten we lasagne.
Deze week ga ik bij AH kopen:
nectarines, 1,25 per pond
druiven 1,79 per pond
trostomaten, 99 cent per 5 stuks
Vaak is het zo dat er in de winkel nog meer groenten- en fruit-aanbiedingen zijn. Die staan niet op de website, maar worden wel aangeboden in de winkel. Ik zou nog wel wat "gewoon" fruit willen kopen.

13 opmerkingen:

 1. Valt denk ik best wel mee wat uitgaven betreft. Fruit is inderdaad ook hier een grote uitgave, maar beter dan snoeperijen toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er heel netjes uit, maar veel groenten en fruit zijn bij de Lidl (of Aldi, zit bij jou misschien dichter in de buurt) wel veel voordeliger dan bij AH. Ik koop hier b.v. anderhalve kilo appels (dat zijn er tenminste 10) voor €1,49 en in het seizoen vaak zelfs voor maar €1,19. Sinaasappels gaan hier per net van 10 voor €1,49. Eieren zijn hier €1,25 voor 10 (scharrel) en pindakaas haal ik weer bij de Jumbo, want daar is hij €0,95. Bij de C1000 €1,14 oid en bij de Lidl weer €1,49.

  Als ik het zo zie, is het qua boodschappen dus heel netjes, echt niet overdreven luxe oid, maar je zou misschien nog wel kunnen besparen als je meer bij andere winkels haalt, als dat praktisch is tenminste!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fruit is wel gezond, maar ook erg suikerrijk. Als jij in je eentje 10 bananen wegwerkt in een week is dat echt heel veel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat zou inderdaad wel veel zijn! Dochters eten er ook van mee.

   Verwijderen
 4. ik vroeg me af waarom je meestal bij de ah boodschappen doet, is geen verwijt hoor maar nieuwsgierigheid

  gr van daan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De AH is het dichtste bij. Ik fiets er langs van werk naar huis. Aangezien ik 4 volle dagen werk en ook nog 1 dag per week als mantelzorger naar mijn moeder in Drachten ga, het ik niet zo veel puf om de hele stad af te fietsen op zoek naar goedkope boodschappen.

   Verwijderen
 5. Uien heb ik (een poosje geleden) bij de Dirk een stuk goedkoper gezien (ik meen 89 cent voor 2 kg) en de pindakaas is bij de Dirk 1,00 euro voor een grote pot(en een hoger percentage pinda's dan calve...).

  Misschien dus idd nog eens kijken waar je dingen koopt.

  Succes meid!
  Goed van je dat je op blijft letten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is geen Dirk in Groningen. Maar om nou in Drachten, als ik bij mijn moeder ben, boodschappen te doen en die boodschappen 1,5 uur lang in de bus te vervoeren? Daar is de dichtstbijzijnde Dirk.

   Verwijderen
  2. Het lastige van Groningen vind ik ook dat de ah oververtegenwoordigd is in bepaalde gebieden. In de binnenstad zit nu wel een Aldi, maar als je dan weer niet vaak in de binnenstad komt heb je daar ook niet veel aan. Dochter woont ook in Groningen en die moet ook als ze naar de Lidl wil wel een heel eind om daar te komen. Gelukkig woont ze dicht bij de binnenstad dus kan ze nu ook naar de Aldi.

   Verwijderen
 6. Fruit is bij mij ook altijd de dikste kostenpost qua eterij, maar ik heb het er graag voor over, mijn kinderen lusten ook alle soorten gelukkig! Wat LLMM al schreef, is er geen lidl in de buurt? Hier haal ik mijn fruit en groentes altijd weg, en scheelt behoorlijk met de appie. Ik ben ook echt een appie ganger hoor, maar sinds ik me meer bezig hou met minder uitgeven aan boodschappen staat lidl op nr 1! Die is vaak net even goedkoper dan de aldi en ik vind hun kwaliteit ook beter. Maar het ziet er keurig uit hoor, wou dat ik voor dat bedrag mn boodschappen kon halen...Ik doe mn best iig!

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien moet ik toch maar eens 2 kilometer omfietsen en vanuit mijn werk via de Lidl naar huis?

   Verwijderen
 7. Bij ons wordt er ook vrij veel aan fruit uitgegeven op dit moment. Het is ook zo lekker! Zaterdag hebben echtgenoot en ik voor €18,00 bij de biologische boer aan aardbeien en rode bessen geplukt. Hier hebben we veel van gesnoept, maar van het meeste is jam gemaakt! De appel tijd (Ned. appeltjes) is nu zo goed als voorbij. Kocht 2 weken terug nog elstars, maar die waren al zo melig, bah.
  Misschien heb je deze week wel groente over dan kan je dat mooi voor volgende week weer compenseren.
  Complimenten voor je lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Word je gesponsord door AH, omdat je daar inderdaad altijd boodschappen doet en ze toch niet bekend staan als de goedkoopste.

  BeantwoordenVerwijderen