Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 3 juli 2012

Consumindertip: kinderkleding

Toen mijn kinderen klein waren kreeg ik van diverse bevriende moeders kinderkleding cadeau. Ik op mijn beurt gaf ook te klein geworden kinderkleding weer door aan andere ouders. Verder kocht ik tweedehands kleding op speciaal daarvoor georganiseerde kledingbeurzen en in de kringloopwinkel. Toen was er nog geen internet. Nu wel en kun je daar je voordeel mee doen. Ik wil ouders van jonge kinderen attenderen op de website krijgdekleertjes.nl
Helaas kun je er nog niet kinderkleding ruilen, maar ik vind het idee heel leuk. Je ruilt kleding en speelgoed met andere ouders. Ze werken zonder winstoogmerk, ook willen ze een deel van de opbrengst besteden aan goede doelen en dat is wat ze heel sympathiek maakt. Hier kun je lezen naar welke goede doelen het geld gaat.
Je kunt nu op ze stemmen, mogelijk winnen ze dan de ASN Bank Wereldprijs waarmee ze hun site kunnen perfectioneren en  je echt kinderkleding kunt gaan ruilen.

1 opmerking:

  1. Leuke naam krijgdekleertjes, vind het zeker een goed doel, iedereen initiatief van mensen zelf om te bezuinigen in deze tijd is aan te moedigen. Goed dat je het onder de aandacht brengt.

    BeantwoordenVerwijderen