Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 19 juli 2012

Eindelijk maar toch: VAKANTIE

Het lijkt de laatste dagen wel herfst, maar ik heb nu toch vakantie! De vakantie begint al goed: om een uur of drie vannacht begon het hier gigantisch te onweren, er is enorm veel regen gevallen! Was ik blij dat ik niet in een tentje lag! Ik was misschien zó met mijn luchtbed het tentje uit gedobberd!
Ik heb gisteren de herfstcatalogus ontvangen van een grote maten postorderbedrijf. Zo krijg ik echt het idee dat het herfst is! Zouden we dan echt de zomer overslaan? Nou ja, een lange herfstvakantie is ook nooit weg, in ieder geval is het niet te heet en te droog, ik hoef geen plantjes te begieten, die krijgen zo al bakken met hemelwater. Zo dadelijk ga ik proberen lobelia's te scoren. Ik ben benieuwd!
Als het gelukt is, zal ik het hier laten weten.

Update 10.15 uur: ik heb in totaal 1 uur gefietst en heb 2 grotere winkels bezocht. Helaas, ze hebben erg weinig hangplanten aangeleverd gekregen. De ene winkel 2 potten en de andere winkel 3 potten. Jammer, het waren niet de soorten die ik wilde hebben.
Ik fietste in mijn vestje in de zon en genoot van prachtige wolkenluchten in allelei grijsschakeringen, van diep-donker grijs tot licht grijs. Heel spectaculair! En zo hier en daar zag ik zelfs wat blauw aan de lucht. Overigens had ik wel een regencape meegenomen, maar ik hoefde die niet te gebruiken. Het regende alleen even toen ik in de 2e winkel was. Dat kon ik zien aan mijn zadel.


En dan vandaag weer eens kikkererwten zelf koken, niet uit blik, maar ouderwets de gedroogde exemplaren. Ik heb al heel lang geen kikkererwten meer gekookt. Ik zette ze gisteravond om zes uur in de week, vanmiddag een tijdje koken in de snelkookpan. Het is echt consuminder-eten. Niet duur, wel zeer voedzaam en een goede eiwitbron.
Dochters houden ook heel erg van falaffel. Wat zat daar ook al weer allemaal in behalve kikkererwten?

10 opmerkingen:

 1. Fijn dat je vakantie eindelijk is aangebroken. ik heb nog even te gaan maar het duurt niet meer zo lang.

  Geniet ervan.

  Groet,

  Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ingrediënten Fallafel:
  250 gram verse kikkererwten
  1 theelepel bakpoeder
  3 eetlepels burghul
  2 eetlepels bloem
  2 teentjes knoflook
  1 theelepel zout
  snufje cayennepeper
  1 theelepel komijnepoeder (djintan)
  ruime snuf korianderpoeder (ketoembar)
  olie om te frituren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij hebt op een goede tijd vakantie.Er komt waarschijnlijk mooi weer aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Plezierige vakantie, is 't gelukt met je lobelia's?
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geniet van je vakantie en dit was de laatste regen deze zomer hoor!!(hoop ik)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij 'mijn'Ah hebben ze helemaal geen lobelia's wel hortensia's in de bonus. Ga anders gewoon even bij een tuincentrum kijken daar zijn ze vast ook niet zo duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer van de bloemen zeg! Maar wel een hele fijne vakantie toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijne vakantie, met mooi weer, Zuinigaan!
  Wij hopen ook nog steeds op mooi weer. We zitten al bijna 2 weken in Zeeland, en hebben heel veel regen gehad! Vandaag eindelijk zonnig, maar wel weer heel veel wind! Volgende week wordt het beter, en dan zal deze "herfst" toch wel eens voorbij zijn....??
  Ik zou gewoon eens naar een tuincentrum gaan voor lobelia's, misschien zie je daar nog wel veel leukere plantjes.Wij waren laatst bij Groenrijk in Middelburg, heel veel mooie buitenplanten daar, niet echt goedkoop, maar wel veel sortering.
  Groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb je er aan gedacht om naar de markt te gaan. Naast de korenbeurs staan altijd kramen me allerlei soorten planten. Misschien heb je daar geluk.
  B. Wigresd

  BeantwoordenVerwijderen