Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 25 juli 2012

Gebeld naar de hypotheek bank

Hoewel het morgen al 4 weken geleden is dat ik mijn verzoek tot extra aflossing op de post deed, had ik nog steeds geen bericht van de Direktbank. Ik vroeg me af: wat is dit nou weer voor amateuristisch gedoe? De vorige keer dat ik wilde aflossen, duurde het ook erg lang, namelijk bijna 5 weken, voordat ik een bevestigingsbrief ontving.
Dus heb ik maar eens gebeld: waar blijft jullie bevestiging? Kan ik over een week geld aan jullie kwijt of hoe zit dat?
Nou, het blijkt dat het wel degelijk in hun planning is opgenomen. Op 4 augustus mag ik geld aflossen!

9 opmerkingen:

 1. Alsof ze je geld niet willen hebben.zo'n afhandeling

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat belachelijk dat dat zo traag gaat! Bij ons is dat altijd binnen een paar dagen geregeld als het gaat om de spaarhypotheek en voor de aflossingsvrije kunnen we op eigen houtje geld overmaken. Dan moeten we alleen even mailen dat er weer wat aankomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blijft toch vreemd dat het zo lang duurt. Wij kunnen trouwens bij onze Rabo, zonder bericht vooraf, geld overmaken voor aflossing van onze spaar-en of aflossingsvrije hypo. Na 2 weken ongeveer hebben we een nieuw overzicht in huis, maar de verwerking wordt wel direct ingang gezet als zij onze centjes in huis hebben.
  Zo pakken ze bij jou hypo toch nog maar mooi zo'n 5 weken extra rente mee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo zo, je 'mag' op 4 augustus aflossen. Schappelijk hoor, van Direktbank.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zet de aflosdatum altijd een paar dagen na normale hypotheekafschrijving. Op het digitale afschrift van mijn bank staat dan al het lagere bedrag door extra aflossing.
  Ook dan gaat het niet altijd goed, schrijven ze het af van het al lang niet meer bestaande bankrekeningnummer van DSB, of van mijn girorekening voor de boodschappen en zo.
  Ikou daar nu rekening mee en op iedere verplichte aflossingsbrief schrijf ik het juiste bankrekeningnummer drie keer.
  Het is al 1 keer goed gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij zitten bij de Rabobank, en maken zonder bericht vooraf extra geld over. Bij de omschrijving zetten we ''extra storting leningnr. .....'' en dat is voldoende. En inderdaad, net als bij inrustigvaarwater, krijgen we netjes een nieuw overzicht binnen paar weken. De extra storting wordt in de eerste maand keurig teruggerekend naar de dag, en daarna is het maandbedrag standaard aangepast. Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, ze doen inderdaad wel heel ingewikkeld. Ze hopen zeker dat je het opgeeft en stopt met extra aflossen want dat is natuurlijk helemaal niet in hun belang. Ik zat ook bij de Rabo en heb daar genoeg over aan te merken (zoals adviseurs die geen kennis van zaken hebben), maar het aflossen ging gemakkelijk en snel als ik maar niet boven de 20% per jaar uitkwam. Afgelopen februari de laatste storting gedaan, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben vorige maand onze laatste storting gedaan waardoor nu onze hele hypotheek is afgelost. Dit ging echter niet zonder slag of stoot: de AMRO deed zo'n beetje alles fout wat ze maar fout kunnen doen. Wij moesten iedere keer weer opbellen en opnieuw aan weer een andere medewerker uitleggen wat er aan de hand was. Het werd zo bont dat we een bos bloemen van de AMRO kregen thuis bezorgd met excuses. En 10 euro voor de telefoonkosten. Heel aardig, maar ik denk dat ze beter meer energie kunnen steken in mensen die willen aflossen. Nu stoppen ze hun energie in het mensen afraden om af te lossen (zonde van je rente aftrek!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij zitten ook bij ABN AMRO en hadden een leningdeel staan als overbrugging. Oude huis verkocht, beetje bijgelegd, om dat hypotheekdeel af te kunnen lossen. 28 juni overgemaakt en zojuist (25 juli) is de verwerking eindelijk terug te zien via internetbankieren. Hebben we toch mooi de eerste 16,5% afgelost :-) Helemaal blij!

  Greetz,
  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen