Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 8 september 2012

Declaraties indienen

Ik heb al een hele tijd 3 nota's van de pedicure liggen die ik moet indienen bij de zorgverzekeraar. Meestal spaar ik er twee op, dit om een postzegel uit te sparen. Die kost tegenwoordig 50 eurocent en alle beetjes helpen nietwaar?
Nu heb ik al drie nota's liggen die ik nodig moet verzenden. Het heeft ook weinig zin om op nog 1 te wachten, want volgens mij moeten er op A4 tjes 2 postzegels, dat is omdat de brief dan zwaarder is dan 20 gram. 
Ik krijg een vergoeding omdat ik diabetes heb en voetklachten (neuropathie) heb. Als ik geen voetklachten had, maar wel diabetes, kreeg ik ook een vergoeding omdat ik een grote aanvullende verzekering heb.
De drie nota's leveren 3x 23 euro op, samen 69 euro. Dat geld wil ik niet laten lopen!
Dus gaan ze vandaag eindelijk maar toch op de post. Ik heb de nota's natuurlijk wel eerst gekopieerd. Ik heb al een aantal keren meegemaakt dat de zorgverzekeraar een ingediende nota over het hoofd gezien had. Zonder kopie kan ik niet reclameren.

Hoe doe jij dat met declaraties bij de zorgverzekering? Gebeurt het jou wel eens dat je declaraties vergeet?

18 opmerkingen:

 1. Ik ben verzekerd bij menzis en kan de declaraties digitaal aanleveren. Gratis en supermakkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan mijn declaraties hier gewoon langsbrengen of insturen naar een antwoordnummer. Erg makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig heb ik nooit wat te declareren. Tip: via internet het antwoordnr opzoeken van de verzekeraar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook wij zijn verzekerd bij Menzis en stuur hem altijd naar een antwoordnummer.Scheelt toch een postzegel.
  Groetjes Janique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij zijn bij Anderzorg en kunnen ze online declareren. Zodra de nota binnenkomt, wordt deze gedeclareerd en daarna bij betaling betaal ik het aan de zorgverlener. Dit gebeurt ongeveer 2* per jaar van de tandarts.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zit ook bij Anderzorg, maar heb eigenlijk nooit wat te declareren. Maar als ik dat wel had, deed ik het dus online.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zit bij de IZA en man en kids bij Zilveren Kruis. Ik stuur mijn declaraties (tot op heden alleen voor de tandarts) per post en de laatste tijd gaat het verwerken vrij snel. Voor man scan ik de rekening in en stuur deze dan door. Binnen 1 week heb ik de centjes op de rekening. Ik spaar ook de declaraties op (van medicijnen zoon) rond de verjaardagen van de kinderen stuur ik ze door en dan is dat mooi betaald. Ook voor de vakantie doe ik een deel.
  Groetjes Nikki

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zit zelf bij Zilveren Kruis en vergeet zelf geen nota's. Ik heb in het verleden wel eens een aanvaring met ze gehad, omdat ze tot 4 keer aan toe mijn nota uitbetaalden aan mijn moeder. Dit hebben ze trouwens keurig netjes opgelost en had ik niet eens een kopie van de nota voor nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik spaar de nota's voor mijn zorgverzekering ook op. Maar heb op internet het antwoordnummer opgezocht dus het maakt niet uit hoe zwaar de envelop is. Ik heb niet de beschikking over een scanner dus kan ik ze niet digitaal opsturen. Voor kopieën ga ik naar de bibliotheek en kopieer mijn declaraties dan dubbelzijdig, dus twee op één bladzijde, hoef ik maar één kopietje af te rekenen.
  Groeten, Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb een app op mijn telefoon van de FBTO. Even een foto maken van de rekening en via de app versturen. Heb het alleen nog nooit hoeven doen :) Die app lijkt me wel vreselijk handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. bij CZ kan je de declaraties electronisch indienen, niks postzegels...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik spaar meestal van langer op, en dan een heel pakketje (maar van vier mensen) tegelijk opsturen. Geloof dat het tegenwoordig idd ook digitaal kan (met ID), maar dat moet ik nog even uitzoeken.
  Door alle nota's in een mapje in het 'te-doen-bakje' bij elkaar te bewaren, hoef je eigenlijk niets te vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier ook alles digitaal; inscannen en doorsturen waardoor ik dat gelijk doe en het niet op de stapel laat liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De zorgverzekering heeft hier ook een kantoor, dus ik kan het met de fiets erheen brengen. Ik spaar alle rekeningen van één jaar op en dan heb ik een leuk bedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wij zijn verzekerd bij Avéro Achmea, het kan bij ons ook digitaal, alleen doet onze scanner het op dit moment niet. Voorheen stuurde ik de nota's zo'n beetje elk kwartaal op. Wanneer de scanner het weer doet, zal ik gaan kijken hoe geweldig digitaal opsturen gaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gelukkig kun je bij FBTO digitaal alles verzenden in alle formaten van .jpg .gif tot .pdf.
  Wat een ouderwetse manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zilveren kruis kan je ook digitaal declareren, maar er zijn nog heel veel mensen die dat niet kunnen, en voor zo,n kleine groep vind ik het belachelijk dat Zilveren Kruis het antwoordnr eruit heeft gehaald. Als of ze nog niet genoeg verdienen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Voor antwoordnummers kun je ook kijken op Antwoordnummer.nl dat kan dan weer schelen in de verzendkosten

  BeantwoordenVerwijderen