Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 23 september 2012

Mijn defecte broekriem

Een tijdje terug had ik bij Ulla Popken een mooie riem besteld. Deze riem was het. Helaas was binnen 6 weken de gesp stuk. De pin was afgebroken! Daarnaast was het zo, dat de verfstof en het leuke motiefje ongelooflijk snel verdwenen. De riem zag er binnen een paar weken uit alsof hij al jaren gebruikt was en toen ging hij ook nog stuk. Ik ben normaal gesproken niet iemand die er achter aan gaat en een nieuw product eist, maar deze keer dacht ik: het is te zot voor woorden dat de riem nu al stuk is, ik maak er werk van!
Dus ik heb de klantenservice gemaild. De reactie was dat er sprake moest zijn van een defect. Ik moest de riem opsturen naar een antwoordnummer en dan kwam het allemaal voor elkaar.
Dit was de gedeeltelijke tekst van hun mail:
"dat mag niet gebeuren onze excuses hiervoor.U kunt de riem terug 
sturen.Maakt u een briefje met de klacht uw gegevens en uw klantennummer 
als u heeft en schrijft u er bij of u uw geld terg wilt of een andere 
riem."
Ik wilde wel een nieuwe riem, want de bewuste riem had ik niet zomaar gekocht, ik had hem gekocht omdat ik hem nodig had. Die kapotte riem bracht ik naar het postkantoor en na ongeveer een week kreeg ik antwoord via de mail. De kwaliteitscontrole was het met mij eens, het was een ondeugdelijke riem. Ik moest op hun site een nieuwe riem uitzoeken, want eenzelfde riem was niet meer op voorraad.
Een vervangende riem was wel een tientje duurder, ik moest maar aangeven welke kleur ik wilde hebben. Ik was blij met het antwoord en ik was blij dat ik de stap genomen had om te klagen. Nu kreeg ik hopeijk een riem die wel deugde! Ik mailde terug dat ik wel een zwarte riem wilde.
Gisteren is de riem gearriveerd en wat schetst mijn verbazing? Volgens de bijgevoegde nota moet ik het volle bedrag voor de riem betalen + €4,95 verzendkosten. Ik krijg €2,54 korting, jawel, want dat bedrag is reeds verrekend, nog te betalen €32,36.
Nou, daar zakt mij de broek van af!
Dat krijg je natuurlijk ook als je het zonder riem moet doen!
Ik heb mijn mail maar weer eens opgestart en gemaild dat ik er van uitging dat ik gratis vervanging zou krijgen en dat ik mag aannemen dat er sprake is van een administratieve fout.
Ik ben bereid om eventueel de meerprijs te betalen, hoewel ik het wel zo elegant van het bedrijf zou vinden als ze me gratis een nieuwe broekriem zouden geven.
Meer dan een tientje betaal ik niet, als ze vasthouden aan €32,36 gaat de riem retour en doe ik geen zaken meer met hen, maar .... ik ga er vooralsnog van uit dat het goed komt en dat er iemand bij het maken van de nota heeft zitten suffen.

14 opmerkingen:

 1. De beoordelingen zijn niet mals. Zeker als er dingen teruggestuurd moeten worden zijn de ervaringen zeer slecht. Ik hoop dat jij een andere ervaring met ze krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt mij (hoop ik) een fout van de klantenservic. Ik zou het ook niet netjes vinden als je het hele bedrag moet betalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedrijven denken niet verder dan hun neus lang is. Ze zijn met deze manier van service verlenen niet alleen jou als klant kwijt, maar ook een heleboel potentiële klanten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb tot nu toe enkele dingen besteld bij Ulla, verder geen problemen gehad maar de verzorging van hun besteldienst en communicatie per e-mail kan heel wat beter. Wat is er nu moeilijker dan via je persoonlijk profiel een overzicht te krijgen van wat er al eens besteld is, wat de status is van je bestelling etc. En de toon van de antwoorden mag ook wat klantvriendelijker, maar wie weet is dat beroepsdeformatie van mij omdat ik er elke dag mee bezig ben.
  Maar dit zou ik inderdaad niet pikken, ze laten je geloven dat je een nieuwe riem uit mag zoeken en nu moet je ineens de totale prijs betalen. Gewoon blijven mailen totdat het geregeld is!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien moet je ze, als je het volle bedrag moet betalen, een kopie sturen van dit blogje en het aantal volgers er bij vermelden. Jouw volgers lezen deze slechte reclame en zullen zich wel bedenken om bij dat bedrijf iets aan te schaffen.
  Merel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, goed idee, heb ik bij de NCOI ook eens gedaan en die hingen meteen poeslief aan de telefoon ;)

   Verwijderen
 6. Geen ervaring met hun webshop.
  Wel tevreden over de service in de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zegt genoeg: koop in een winkel en niet via internet!
   Groet,
   Jeanne

   Verwijderen
 7. Ik zou de riem ook terugsturen als je het gehele bedrag moet betalen,
  Slechte service vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou ze zijn bij Ulla niet zo makkelijk hoor.. laatst mailde ook iemand iets over een product wat niet goed berekend zou zijn en toen kreeg ze als antwoord "ja we zijn sinterklaas niet"
  Hoop je riem als nog verrekend word maar heb er een hard hoofd in

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou wel een rare grap zijn! Ik mocht kiezen tussen geld terug voor de kapotte riem of een andere riem uitzoeken en dan moet ik die riem zelf betalen? Ik heb de defecte riem al betaald. Dat lijkt me voldoende.

   Verwijderen
 9. Wat jammer wanneer ze door regelmatig surfen ontdekken dat ze negatief nieuws kregen op een goed geleze blog :P ....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. dát vind ik nu een nadeel van webwinkels. Je bent je geld 'kwijt' voor dat je het artikel in handen hebt. De winkel heeft alle macht. Ik koop véél liever bij de plaatselijke middenstand: je weet wat je koopt en bij wie; bij een klacht spreek je een persoon aan en geen mailbox.
  Hoop voor jou dat het goed komt.
  Succes!
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik mag toch hopen dat dit een administratief foutje is! Ben benieuwd hoe het afloopt. Hier vandaag gelukkig een goede ervaring bij het indienen van een klacht (niet bij Ulla hoor), zal ik zeker nog een blogje aan gaan wijden, morgen ofzo :)

  BeantwoordenVerwijderen