vrijdag 26 oktober 2012

Buy-nothing-new

Ik had mij voorgenomen om in oktober helemaal niets nieuws te kopen. Ik heb niet helemaal niets nieuws gekocht, ik ontkwam niet aan een aantal nieuwe aankopen.

Wat heb ik nieuw gekocht?
- één gele bolchrysant, om me wat op te vrolijken. Prima aankoop. Hij staat de laatste tijd voortdurend te stralen in mijn woonkamer. Ik heb er veel plezier van, hij staat veel langer dan een boeket en was een stuk goedkoper. Kortom veel genieten voor weinig geld.
kosten €2,-

- ook heb ik een nieuwe ID kaart laten maken. De oude was verlopen, dus het werd hoog tijd voor een nieuwe, met vingerafdrukken en al. Raar idee, dat voor de ID kaart vingerafdrukken van beide duimen en beide wijsvingers nodig zijn. Nu zitten mijn vingerafdrukken in een systeem. Ik had geen idee dat dit nodig zou zijn.
kosten €40,05

- voor de ID kaart heb ik pasfoto's laten maken - oude pasfoto's worden niet geaccepteerd.
kosten €9,95

- last but not least: nieuwe inkt voor mijn printer. Ik heb een aantal keren de printer van oudste dochter gebruikt, maar ik vond dat ik zelf maar weer eens een werkende printer moest hebben.
kosten €18

In totaal 70 euro voor nieuwe dingen. Oorzaak: tijd over - door de herfstvakantie had ik ruimschoots de tijd om deze dingen te regelen. Anders had ik ze misschien nog even uitgesteld, behalve dan die bolchrysant.

10 opmerkingen:

  1. Oh... id kaart... moet ik ook nog laten maken.. dus tsjakka... ook een rib uit mijn lijf.
    Maar ik vind niet dat je dat moet rekenen als buy new.. die heb je nodig dus was het een noodzaak om daar geld aan uit te geven..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een tweedehands ID is ook niet aan te raden, dat is illegaal!
    Groetjes,
    Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gisteren had ik dezelfde ervaring.Oude foto's werden niet geaccepteerd. Alleen mijn paspoort was 7 euro duurder en de pasfoto's 3 euro. Jij was nog goedkoop uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb vorig jaar een ID kaart aangeschaft en dat was net in de periode dat ze 'gratis' moesten worden. Onze gemeente deed daar niet aan mee en ik heb gewoon betaald. Later kreeg ik dit geld teruggestort. Heel aardig van de gemeente :-)
    De foto's waren wel een beetje aan de oude kant, maar ik dacht 'ik probeer het gewoon'. Ik heb hetzelfde aangetrokken als wat ik op de foto aan had en mijn haar op dezelfde manier gedaan.
    De foto's werden geaccepteerd.
    Ik moest ook mijn vingerafdrukken geven, helaas. Dit was trouwens nog het meest lastige. Ik heb niet veel reliëf op mijn vingertoppen omdat ik zoveel met mijn handen werk.

    VeggieMo

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh dit is misschien meer vrekken dan consuminderen: maar binnen de Nederlandse grenzen wordt een id-kaart geaccepteerd totdat deze drie jaar is verlopen...

    Vinden jullie ook niet dat de fotograaf gewoon pasfoto's los moet gaan verkopen zodat je niet voor +/- 10 euro met een paar foto's blijft zitten waar je nooit wat mee doet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik in december niet naar Spanje zou gaan, dan had ik nog wel even gewacht met die ID kaart. Ik heb immers ook nog een rijbewijs om me te legitimeren. Op een luchthaven kun je je daar de grens niet mee over.

      Verwijderen
  6. Die id-kaart lijkt me ook wel van de categorie onvermijdelijk. Zo'n ding moet je nu eenmaal hebben. De bolchrysant is de enige aankoop, die niet noodzakelijk is denk ik. Maar 2 euro is niet veel voor wat vrolijkheid!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een snelkookpan gekocht op een duitse rommelmarkt, na loven en bieden voor 4 euro. volgens mij

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij alleen errgens lang in opslag gelegen. Van die flohmarkten heb ik al heel wat keukenspul vandaan

      Verwijderen
    2. Het intypen gaat wat vreemd. Dit is het derde bericht over die pan van mij
      Groet
      Jannie

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.