Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 26 november 2012

Boodschappen week 47

Al weer een weekje met weinig boodschappen, ik gaf €25,95 uit. Ook in het afgelopen weekend waren mijn dochters elders, dus at ik hier alleen en dat kost minder dan met een groepje mensen. Ook geen ontbijt of wat dan ook. Ik heb ook nog luxe- en gemaks- boodschappen gekocht voor dit week-bedrag, o.a. oude kaas, smoothie, pesto, vla, roomboter, brinta. Die brinta koop ik voor oudste dochter. Dat vindt ze zó lekker! Ik snap het wel, ze is er groot op geworden.
Uit de aanbieding voor de voorraad: sinaasappels, ik heb er nog 16 stuks liggen, hagelslag, schnitzel.

Week 47  -  19 - 26 november 2012
*=aanbieding    @=afgeprijsd    WAAR PRIJS
sinaasappels, 20 stuks* AH 3,98
bananen, 5 stuks AH 1,00
vruchtenhagelslag* AH 0,99
brinta AH 1,60
oude kaas* AH 2,31
smoothie, 2x* AH 1,98
dieethalvarine AH 0,64
volkorenbrood* AH 0,99
roomboter AH 0,79
trostomaten, 5 stuks* AH 0,99
paprikamix (stoplicht)* AH 0,99
gerookte haring, 2 stuks AH 1,31
zigeunerschnitzel, 2 stuks* AH 0,99
saus voor kip, pot @ AH 0,99
pesto AH 1,39
geraspte kaas* AH 0,99
slaolie, 1 liter AH 1,40
instant noedels, 2 pakjes AH 0,74
vanille vla* AH 0,99
yoghurt AH 0,89
TOTAAL week 47   25,95

In de komende week nog weer 99 cent aanbiedingen bij AH
interessant voor mij:
zoute haring 2 voor 99 cent
spruiten, 2x 500 gr voor 99 cent
net mandarijnen voor 99 cent

7 opmerkingen:

 1. Wat vond je van de vla? Ik vond hem een beetje raar smaken, mijn kinderen eten altijd gele vla en dacht bij deze die is in de aanbieding dus die neem ik mee. Maar ik heb 2 dagen later maar weer gewoon mijn oude vertrouwde zaanse hoeve meegenomen! (die ook nog eens goedkoper is ;-) .

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die vla in de aanbieding viel inderdaad tegen. Koop ik niet weer. De goedkopere smaakt beter. Misschien gewoon omdat ik die gewend ben?

   Verwijderen
  2. Denk ook dat het een kwestie van gewennig is hoor. Ik koop hem ook niet weer, maar altijd fijn om het voor een zacht prijsje te proberen!

   Groetjes Boukje

   Verwijderen
 2. Brinta met een klein beetje corn flakes er door om het knapperig te maken, mmmm! Vroeger maakten we altijd eilandjes van pure brinta met de melk er dan omheen spoelend. Mijn moeder griezelde er van hoe we dan zo'n homp cement naar binnen konden werken. Ik snap haar nu wel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De vader van mijn kinderen houdt ook heel erg van brinta. Zijn oudoom maakte brinta-koek. Volgens mij ook een soort cement, mijn ex vond het héérlijk!
   Oudste dochter kreeg toen ze 4 was, pap uit een zuigfles. Haar 1 jarige zusje kreeg babypap, dus wilde zij ook graag pap. Beide dochters dus dunne pap, beiden met een speen met een groot gat. Je denkt misschien: dat gaat ten koste van het gebit, maar dat viel heel erg mee. Ze hebben beiden een helemaal gaaf gebit en een orthodontist hebben ze nooit nodig gehad. Hun tanden staan van nature keurig naast elkaar.

   Verwijderen