Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 16 november 2012

Een koud huis!

Vanochtend was het in mijn woonkamer 13.5 graden en op mijn onverwarmde slaapkamer 12 graden.
Dat was wel erg koud! Dan denk je misschien, die Zuinigaan die zorgt toch wel erg slecht voorzichzelf, hoe kan het nu in de woonkamer 13,5 graden zijn? Nou, de afgelopen nacht was het buiten 1,7 graden en ik was deze week, behalve om te slapen, nog nauwelijks thuis geweest.

Vanaf maandagavond was de verwarming niet meer aan geweest. Ik doe namelijk nooit 's ochtends voor het naar het werk gaan de verwarming aan. Voor het halve uurtje dat ik beneden ben, vind ik het de moeite niet waard, dan is het warm als ik al op de fiets zit.
Dinsdagavond was ik om 22.15 uur thuis, ik had de hele dag gewerkt, samen met dochter bij vriendje van dochter gegeten en vervolgens met dochter naar een lezing geweest. Ik ben naar boven gegaan, heb mijn elektrische deken aangezet en ben nog heel even in de woonkamer gaan zitten en toen mijn lekker warme bed in gedoken.
Op woensdagavond was ik nog weer wat later thuis dan de vorige avond. Ik had een etentje met vriendinnen. We hebben heerlijk bijgepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Toen ben ik na afloop vrijwel direct het inmiddels opgewarmde bed ingedoken.
Ook de donderdagavond hetzelfde verhaal, een uitstapje van mijn werk met gratis etentje, ook héél gezellig. Toen was ik pas na half elf thuis.
Mijn blogjes schreef ik op mijn werk, na werktijd en voordat mijn eetafspraak begon.
Dochter was al die avonden en nachten bij haar vriendje, zij is een koukleumpje, maar zij had geen last van mijn onverwarmde huis. Dee kat van dochter was niet blij dat ze zo weinig aandacht kreeg. Alleen 's avonds laat en 's ochtends vroeg aandacht en knuffels! Dat houdt geen kat vol, toch? Gelukkig was ik vandaag de hele dag thuis, zodat poes nu helemaal tevreden in de warme vensterbank ligt.
Vanavond ga ik nog weer op stap, wéér uit eten en net als gisteren weer gratis. De timing kon een stuk beter, maar het is wel erg gezellig, uit eten.
Een beetje sneu voor poes, maar ik ben het hele weekend nog thuis.

En volgende week? Dan ga ik alleen op woensdagavond op stap. Dan ga ik hier naar toe, samen met dochter en haar vriend.

4 opmerkingen:

 1. Voor die situatie dat er eigenlijk maar heel kort warmte nodig is heb ik zo'n fankacheltje. Het wordt er niet echt warmer van maar het gevoel van warme lucht maakt het zoveel aangenamer in mijn beleving.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig had je een heerlijk warm bedje! En je went er echt aan als het wat kouder is he!! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I completely agree with you. I really like this article. It contains a lot of useful information. I can set up my new idea from this post. It gives in depth information. Thanks for this valuable information for all. And of course nice review about the application.
  vakantiehuis dordogne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thank you very much for the great list and I appreciate your efforts to bring such a huge list for us. I really appreciate posts, which might be of very useful. I look forward to future updates. Once again thanks. Keep smiling.
  Get More Twitter Followers

  BeantwoordenVerwijderen