Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 11 november 2012

Geen premie meer betalen!

Ik heb jarenlang premie betaald voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als ik volledig arbeidsongeschikt zou worden, zou ik er flink in inkomen op achteruit gaan, ik zou namelijk 75% van het laatste inkomen hebben. De verzekering zorgde voor aanvulling van dit inkomen, niet helemaal tot 100%, maar toch zou een deel van de inkomensachteruitgang hiermee gecompenseerd worden.
De premie was €11,61 per maand
Nu heb ik een brief gekregen dat ik vanaf volgende maand geen premie meer hoef te betalen, vanaf mijn 60e verjaardag. Dus dat is mooi.

8 opmerkingen:

 1. Dat vangt weer andere verhogingen op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat scheelt mooi weer iets.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben je na je 60e nog wel verzekerd bij die maatschappij of val je nu onder wettelijke overheidsuitkeringen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zullen nog wel een aantal jaartjes moeten betalen; we namen pas vorig jaar zo'n verzekering omdat de cao van manlief in veel opzichten goed is, maar in deze erg karig.
  Wel fijn voor je, hoor! Binnenkort spreken we ons mannetje weer en we mogen eindelijk reaal opzeggen na 10 jaar (werd telkens met 5 jaar verlengd)Ik hoop ook op een besparing dan. We hebben de ORV al veranderd en dat leverde een besparing op van bijna 2/3e met gelijke dekking! Onze (lokale) tussenpersoon biedt ook zijn eigen verzekeringen aan. Daar heb ook meteen meer vertrouwen in dan van zo'n grote firma.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Iedereen die volledig arbeidsongeschikt wordt gaat dan 75% van zijn laatste salaris verdienen. In heel veel gevallen wordt zo'n verzekering niet eens uitbetaald. Ze weten dan altijd argumenten te vinden waardoor ze er onderuit kunnen. Kijk de polis nog maar eens goed na. Je bent chronisch ziek.... ook in dit geval zie ik de bui hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had ook zo'm verzekering, raakte arbeidsongeschikt en heb er tot nu toe niets aangehad. De uitkering is 70 % van mijn laatst verdiende loon. Pas als ik weer ga werken en niet in staat ben met werken tot die 70 % te komen, krijg ik een aanvulling (als ze er niet onderuit proberen te komen)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Loyalis, de verzekeraar, is opgericht door het ABP. Ik heb hoop dat ik wel wat krijg, mocht ik arbeidsongeschikt worden.
  Ik ben nu nog wel verzekerd, maar hoef geen premie meer te betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je jou oude werk niet meer kunt doen kijken ze wat voor werk je nog kan doen zodat ze niet uitbetalen, wij hebben een maandlastenbeschermer net zoiets, pure oplichting, zakkenvullen voor de verzekeraarmaatschappij

  BeantwoordenVerwijderen