Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

maandag 17 december 2012

Boodschappen week 50

Was het echt al weer week 50? Ja toch wel!
Deze keer eens binnen mijn budget gebleven.
Luxe zaken die gekocht zijn: sap en een mix voor zuurkool. Dochter en haar vriend wilden graag het recept maken van pasta met zuurkool uit de oven. Daar hoorde een kant en klare mix overheen uit een pakje. Dat pakje heb ik voor deze keer maar eens gekocht. De zuurkoolschotel was heel lekker, maar als ik op het pakje lees hoeveel smaakstoffen en andere spulletjes daarin zitten, dan denk ik: de volgende keer toch maar niet! Er zat o.a. veel zout in. Ik weet nu wel ongeveer hoe de saus moet smaken en ik maak een volgende keer zelf wel wat. Dat is misschien nog wel lekkerder ook!

Opvallend in onderstaand lijstje: de pakken met 6 liter houdbare melk zijn een stuk duurder geworden. In week 45 kostte een pak met 6 liter melk nog €2,43, nu heb ik daar €2,99 voor betaald. Dat is een prijsverhoging van 23%!

Week 50  -  10 - 17 december 2012
*=aanbieding    @=afgeprijsd    WAAR PRIJS
sinaasappels, 2x 10 stuks* AH 3,98
houdbare melk, 6 liter AH 2,99
afbakstokbrood, 4 stuks AH 0,70
kaas, belegen AH 4,37
coolbest sappen, 2 liter* AH 2,39
3 volkoren broden AH 2,00
eieren, 6 stuks* AH 1,09
rookworst AH 1,36
tofu 2x 500 gr Toko 2,30
ribkarbonade* AH 3,07
pasta, 1 kg AH 0,99
instant noedels, 4x AH 1,52
uien, 2 kg AH 1,19
trostomaten AH 0,99
bio pompoen, 1154 gram AH 2,49
winterwortelen, 1 kg AH 0,89
mix voor zuurkool AH 1,25
Italiaanse kruiden, 100 gr Toko 1,79
mayonaise AH 1,01
vla AH 0,59
slagroom AH 0,44
TOTAAL week 50   37,40

In de komende week nog volop Kerstmarkt in de AH. Wat moet ik met alle luxe aanbiedingen? Gewoon maar in de winkel laten liggen, denk ik! Want, zonder gekheid, wat moet ik met groente voor vis of groente voor vlees voor 8,73 per kg? Of wildzwijnrollade voor 19,98 per kg? Of kalkoenfilet met truffelmarinade voor 11,98 per kg? En wat dacht je van crème brûlée voor 9,95 per kg? Alles actieprijzen, anders is het nog veel duurder. Aan mij allemaal niet besteed.

Op het eerste gezicht is er niets van de aanbiedingen waarvan ik denk JA, dat wil ik kopen. Afgezien van een prei voor 29 cent misschien. Ik koop dan altijd een grote prei met weinig groen. Dan heb ik waar voor mijn geld.

7 opmerkingen:

 1. Gezien je boodschappen ben jij ook niet de doelgroep waar AH zich op richt. Zeker niet in de kerstperiode.
  Groetjes Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 1 prei voor 0,29 cent. Wat weegt 1 prei dan?
  Bij de groenteboer 1 kg. 1,35 dan heb je 5 preien.
  Wat al dat luxe vlees betreft, het meest wordt 'verpest' door overbodige marinades/kruiden/en bijgevoegde groentes die verbranden in je oven. Neem gewoon vlees en maak apart gebakken aardappetjes, groentes en een eigengemaakt sausje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Omdat ik de laatste tijd nogal veel reacties en mail krijg, mis ik soms ook iets, zoals jouw berichtje dat je de award aan me doorgaf. Dank je voor het compliment! Ik doe er verder niets mee op het blog maar vind het een compliment dat je me nomineerde, want ik heb jou en je blog hoog zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik begrijp nooit waarom mensen geen groen willen aan een prei, sterker nog: het meeste preigroen haalt de winkel niet eens.
  Het groen van prei is juist erg gezond, lekker en decoratief in gerechten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En wat mij opviel dat er zoveel kant en klare kerstmenu-onderdelen verkocht worden, bijzonder vreemd, je hebt toch je eigen smaak?
  En de houdbare melk was bij onze super ook al duurder geworden, wij nemen altijd een heel pak-12 liter mee voor in de voorraad.Dus dan valt t wel op :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van de AH aanbiedingen is eigenlijk alleen de beenham aantrekkelijk geprijsd, als hij al klaar is tenminste. Zo niet dan heb je de kans dat het niet zo smaakt als beenham smaakt.
  De meest idiote vond ik het witlof met spek eromheen voor 11.63 per kilo!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dan is nu de houdbare melk per liter (bijna) net zo duur als de goedkoopste melk uit de koeling.

  Het recept met de zuurkool lijkt me lekker om een keer te maken. Zelf maak ik regelmatig gewone zuurkoolstamppot en ook nog steeds de Zuurkool Hawaii van deze site.

  Nog een fijne week.

  Groeten van Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen