maandag 17 december 2012

Daar was ie weer!

Die aardige man uit India of omstreken, de vorige keer was het een dame en de keer dáár weer voor was het ook een jongeman. Misschien was het wel dezelfde beller.

Deze jongeman wenste mij eerst een goede dag en vroeg ook hoe het met mij was. Heel lief!
Daarna vroeg hij of ik de bezitter was van de computer "in the house". Daar wilde ik wel een bevestigend antwoord op geven. Hij had zo'n schattig accent, ik smolt helemaal. Hij deed mij denken aan acteurs in de Britse serie The Kumars at No. 42, waar ik een jaar of acht geleden met veel plezier naar gekeken heb. Die alleraardigste man wilde mij waarschuwen, want hij had van mijn computercompany gehoord dat mijn computer in groot gevaar was! Het leek niet zo best, maar hij was genegen mij te helpen, echt waar! Toch lief van hem, om mij zo maar gratis vanuit India daarover te bellen! Dus ik zei dat ik eerst mijn computer wilde opstarten en vroeg ondertussen namens welke company hij belde. Nou dat was in ieder geval niet mijn provider en het had ook niets te maken met Microsoft of wat dan ook.
Hij wilde graag een reparatie uitvoeren als ik hem mijn gegevens verstrekte. Nou, dat leek me wel een beetje ver gaan, eerlijk gezegd. Ik heb hem vriendelijk bedankt voor het prettige gesprek en bedankt voor zijn waarschuwing en gezegd dat ik het zou doorgeven aan mijn computerexpert.
Have a good day!

10 opmerkingen:

 1. Nooit op in gaan dus :-)
  Ik vind het al lief dat je de computer voor hem hebt opgestart...daar was het bij mij al einde oefening geweest.
  Goed dat je er niet ingetrapt bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die computer die had ik eigenlijk al aan, het was een leugentje om te horen hoe hij het verder aan zou pakken.

   Verwijderen
 2. Ben al 3x gebeld door een dergelijk type. De nummers worden denk ik automatisch door een computer geveld want het duurt een paar seconden voordat je iemand aan de lijn krijgt. Als je een beetje hersenen hebt trap je er natuurlijk niet in.Volgens mij worden steeds meer mensen gebeld dus jouw waarschuwing is nuttig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu het de 3e keer was, vond ik het wel grappig. Ik ben mij er volkomen van bewust dat hij voor "de firma list-en-bedrog" werkt, maar ik vond zijn accent heel schattig en hij was een stuk minder agressief dan Nederlandse verkopers die ik ooit aan de telefoon gehad heb. Hij zei tenminste keurig goeiedag en hij vroeg hoe het met mij ging. Kom daar eens om bij Nederlandse verkopers ;-)
   Maar inderdaad: een gewaarschuwd mens telt voor twee. Never-nooit in de val trappen en GEEN woonadres, geboortedatum, IP-adres of bankgegevens verstrekken!!

   Verwijderen
 3. Die vervelende meneer en collega's hebben ons een paar dagen steeds anoniem gebeld.Daar begon ik toch van te balen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik werd vorige week ook diverse malen gebeld door iemand met een eindeloos lang nummer beginnend met 0012. Als ik opnam hoorde ik ook niets. Ik zei niet meer dan 'hallo'.
  Later in de week werd ik opnieuw gebeld en zowaar had ik iemand aan de lijn die vertelde dat ze uit Jamaica belde. Ik heb haar haar verhaal niet laten doen en meteen gezegd dat ik niet van deze telefoontjes gediend ben (in het engels dan).
  Later opgezocht en het telefoontje kwam niet uit Jamaica maar waarschijnlijk uit Bolivia. Ik had er iig geen prettig gevoel bij.

  Een paar weken geleden kreeg ik een email dat er dringend iets moest gebeuren met mijn emailaccount anders zou ik het niet meer kunnen gebruiken en het zou een herinnering zijn. Niet dus, en een herinnering was het al helemaal niet.
  Vroeger kon je de link vergelijken met de link die in de bovenste balk verschijnt. Nu zijn ze zo slim om die hetzelfde te laten zijn, maar het is dus erg opletten met die criminaliteit.

  VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. LOL!
  Gelukkig dat je zo van zijn accent genoot, tenminste.
  Forwarned is forarmed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, ik kreeg steeds dames aan de lijn, bij mij uit volgens het landennummer uit Zd- Amerika. Maar een beetje weldenkend mens heeft toch meteen door dat het een verkeerde zaak is, een volgende keer ga ik ook babbelen, tenminste als de verbinding een beetje redelijk is, want dat liet wel te wensen over.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het fenomeen op zich is niet grappig, maar het zou wel heel grappig zijn als wij allemaal als een soort tegenactie vaag aan de babbel slaan en zo de tijd van deze oplichters eens echt goed verspillen.

  Op zo'n Engelse comedy achtige vage manier bedoel ik dan. Ik zie het helemaal voor me :-))

  GOeie actie zuinigaan!

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.