Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 5 februari 2013

Gas- en stroomverbruik bijgewerkt

Telwerk van een gasmeter
Mijn standen zijn weer helemaal bijgewerkt. Zie daarvoor de kolom links. Je kunt goed zien dat het koud is geweest, er was een week bij waarin ik 42 m3 gas verbruikte. Op dit moment kost gas ongeveer 65 cent per m3, dus in die week verstookte ik alleen aan gas al 27 euro. Stroom kost ongeveer 22 cent per kWh. In dezelfde week dat ik zoveel gas verstookte, gebruikte ik daarnaast €7,25 voor stroom.
Fijn dat het al weer vroeger licht en later donker is. Het is bijna zo ver dat ik met licht naar mijn werk kan. 's Middags fiets ik al met daglicht naar huis. Nog even en ook 's avonds hoeft het licht niet meer zo vroeg aan.
Bij de gedachte alleen al aan meer daglicht word ik helemaal blij!

7 opmerkingen:

 1. Ik ben heel blij met de zonnige dagen. De zon staat dan bijna de hele dag in de woonkamer. Het scheelt weer stoken en dat zorgt voor een wat meer kloppende rekening

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En de kracht van de zon begint ook meer te verwarmen via de ramen. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We aten vanavond zonder licht aan!! Nu aten we ook al vrij vroeg, even over 5, maar toch...zonder lamp aan! Ik vind het heerlijk dat de dagen weer wat langer worden, laat het maar gauw lente worden!

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat daglicht ik herken je gevoel, wannneer ik in het weekend thuis ben, interesseert het me veel minder, maar dat als mollen onder de grond leven, haat ik ten volle.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb deze winter de verwarming helemaal niet aan gehad, en als ik naar mijn jaarverbruik kijk, vanaf vorig jaar februari waarschijnlijk ook al niet meer. Deze is nl. 143 m3! Nu alleen nog afleren om langer dan een half uur onder de douche te staan en afwas wat vaker door de machine te laten doen. Ben benieuwd, scheelt ook weer in het waterverbruik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je dan een houtkachel? Je zit toch niet in de kou?

   Verwijderen
 6. Heel toevallig dat jij dit post. Ik ben voor t eerst mn energieleverancier aan t onderwerpen aan de test of t goedkoper kan. Ik wilde ook even kijken wat anderen verbruiken en kwam dus hier kijken hoe dat bij jou zit. Haha. Ik verbruik best wel veel eigenlijk, misschien toch maar iets meer opletten. #leermomentje

  BeantwoordenVerwijderen