Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 30 maart 2013

Meterstanden doorgegeven

De leveranties van de nieuwe energieleverancier gaan nu beginnen! Ik heb al toegang tot Mijn Energiedirect, maar ik weet nog niet wat mijn nieuwe maandvoorschot gaat worden. Ik betaalde bij Eneco 30 euro per maand + 19 + 13 euro aan Enexis voor de netwerkkosten van stroom en gas. Van Energiedirect begreep ik dat ze werken met een alles-in-één bedrag en de netwerkkosten zelf verwerken. Dat had ik wel verwacht, want Energiedirect is een dochter van Essent en die werkte ook met een alles-in-één voorschot. Ik verwacht nu dus een maandelijks voorschotbedrag van plm 65 euro te moeten gaan betalen.
Er komt ook een afrekening van Eneco. Ik heb bij Eneco gebruikt:
stroom 1298 kWh, gas: 660 m3
Was 12x30 euro = 360 euro voldoende om het verbruik min de welkomstbonus (230) te bekostigen? We zullen zien!
Misschien klopt het wel, 360+230= 590. Het zou betekenen dat ik een flink deel van mijn energieverbruik bekostigd heb uit de welkomstbonus.
Is dat slim overstappen of niet?
Bij de nieuwe overstap ontvang ik bij de afrekening volgend jaar 275 euro bonus.

5 opmerkingen:

 1. Ik ben recentelijk over gestapt van Essent naar Energiedirect. Wat mij erg tegenviel was dat ik een overstapvergoeding moest betalen voor zowel gas als elektra, samen 100 euro. Ik ben benieuwd of ik dat er als single stoker weer uit krijg. Maar dat weet ik pas in 2014.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was er nog een lopende contract gaande ? Dan volgt er een boete.

   Verwijderen
 2. Ik ben overgestapt met ingang van het einde van mijn vorige jaarcontract, maar volgens mij kun je de overstapvergoeding declareren, dat was bij Eneco wel zo. Ik heb van Eneco 100 euro ontvangen op de boete te betalen. Het je al een Mijn Energiedirectpagina?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip, kan ik altijd proberen!

   Verwijderen
 3. Meer door minder30 maart 2013 om 18:18

  Ik zag dat verschillende Energie bedrijven hun actie voorwaarden recent hebben aangepast.
  Bijv. bij Energie Direct is op dit moment de welkomst bonus 243 euro. maar het onderstaande haal ik uit hun actie voorwaarden.

  " De hoogte van de welkomstpremie is afhankelijk van uw gasverbruik. Indien u minder dan 999 m3 gas verbruikt dan ontvangt u de laagverbruik propositie (= €226 welkomstpremie). Wanneer u meer dan 1000 m3 gebruikt dan ontvangt u de hoogverbruik propositie (= €243 welkomstpremie)."

  BeantwoordenVerwijderen