Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 31 maart 2013

OV-chipkaart cadeau

Ik berichtte gisteren over een goedkope Dal voordeel kaart. Nu ik de voorwaarden bestudeer, kom ik er achter dat ze die verkopen met een gratis OV -chipkaart!
Nou wordt ie mooier! Ik heb heb voor die OV-chipkaart € 7,50 betaald! Ik vond bij aankoop van mijn OV-chipkaart al, dat het onzin was dat ik voor de OV -kaart moest betalen en dat ik "recht had" op een gratis OV-chip kaart. Nu dus wel als je een Dal Voordeelkaart aanschaft! Ik voel me behoorlijk benadeeld!
Dat voordeel maakt de Dal Voordeelkaart voor diegenen die nog geen OV-chipkaart hebben, nog goedkoper! Je kunt dat hier lezen. Scrol wat naar beneden, dan vind je de informatie in de rechter kolom, onder het kopje: GOED OM TE WETEN.

7 opmerkingen:

 1. Maar dat is al jaren zo. Zo ben ik ook aan mijn ov chip gekomen. Alleen is je ov chip maar 5 jaar geldig en dan moet je weer een nieuwe a7,50 en veel moeite om je tegoed over te schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar mijn voor €7,50 gekochte OV-chip heeft dezelfde nadelen. Ook 5 jaar geldig en een heel gedoe om je tegoeden en abonnementen etc over te laten zetten.

   Verwijderen
 2. Ik vertik het het er eentje aan te schaffen. Dan maar niet meer treinen. Ik hoor en lees genoeg over die OV-kaart en sta er niet achter. Heb er nooit achter gestaan. Soort boycot dus.
  Ook al heb ik er alleen mezelf maar mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, maar als je zoals ik geen auto meer hebt, dan ben je wel op het OV aangewezen. Want om nou te gaan liften of fietsen, dat is lang niet altijd een optie.

   Verwijderen
 3. Ik heb zelfs 2 gratis ov kaarten. Een van de NS en een van het Gvb die ze bij de start ook gratis aanboden. Deze laatste laadt automatisch op. Ideaal!
  En niet willen gebruiken: tja de trekschuit en de stoomtrein zijn ook verdwenen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je ov-chipkaart verloopt na vijf jaar, en je hebt nog steeds een abonnement bij NS, dan krijg je gratis een nieuwe kaart met dat abonnement erop ter vervanging.
  De ov-chipkaart heeft nog veel nadelen, maar als je eraan gewend bent gaat het prima.
  Bij NS kan je in de automaat nog steeds kaartjes kopen voor een incidentele reis. En ook voor bus, tram en metro zijn kaartjes te koop voor als je geen ov-chipkaart hebt: die zijn wel naar verhouding erg duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tegenwoordig neem ik alleen de trein met zo'n goedkope dagkaart van Kruidvat / Hema / etc. Is stukken goedkoper voor incidenteel treinen over grotere afstand. Bovendien kun je dan ook onderweg je reis onderbreken: met de OV-chip betaal je dan extra omdat ze het rekenen als allemaal korte afstanden i.p.v. één lange reis. Ik moet alleen nog mijn NS-kortingskaart opzeggen ...

  BeantwoordenVerwijderen