zondag 24 maart 2013

Teruggave belastingen verlaagd

Als gevolg van mijn aflossingen gaat mijn hypotheekrente omlaag. Toen ik mijn belastingaangifte invulde, kwam ik tot de conclusie dat ik ook dit jaar te veel belasting terug krijg. Dat zou, als ik daar niets aan deed, volgend jaar weer bijbetalen worden! Om nou te zorgen dat de voorlopige aanslag goed berekend is en ik niet te veel ontvang, heb ik online een wijzigingsformulier ingevuld. Het betekent dat ik de rest van dit jaar niet zo veel geld krijg, maar volgend jaar in mei ook niet hoef terug te betalen.
Ik vind het altijd geweldig leuk om vakantietoeslag te ontvangen, zo maar, daar hoef ik niet eens extra voor te werken! Dan is het balen als een deel meteen naar de belastingen kan.
Nu weet ik wel dat ik die vakantietoeslag een heel jaar lang opbouw, maar het voelt toch een beetje als extra en dat maakt het voor mij feestelijk! Betalen van belasting is een domper op de feestvreugde!

4 opmerkingen:

  1. Verstandige beslissing. Het bedrag dat je iedere maand minder krijgt daar wen je snel aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben het maandbedrag ook gewijzigd, zodat we niet hoeven bij te betalen. Het maandbedrag wen je idd snel aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hebben er voor gekozen om het eens per jaar uit te laten betalen. Geeft hetzelfde gevoel als het vakantiegeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij laten het een keer per jaar verrekenen met de te betalen belasting en hoeven daarom nooit erg veel bij te betalen als we de definitieve aanslag krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.