Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 5 april 2013

Ai! Nog een fout cijfer!!!

Per 1 april heb ik een andere energieleverancier en dus een nieuw contract. Dat betekende dat ik de meterstand moest doorgeven. Afgelopen maandag kwam ik er achter dat ik mij eind maart 1000 kWh vergist heb. Ik heb niet goed gekeken en een fout cijfer doorgegeven. In plaats van een 5 een 6, dat scheelde 1000 kWh. Ik heb gebeld en ik heb de fout rechtgezet. De meterstand staat nu goed op Mijn "Energieleverancier", dus dat is mooi. Mocht de eindafrekening van mijn oude leverancier een te hoog verbruik aangeven, dan neem ik contact op met deze leverancier, maar ik denk dat mijn nieuwe leverancier het wel goed zal regelen, anders lopen ze namelijk inkomsten mis en daar zullen ze vast wel op letten. Ik denk ook wel dat ze vraagtekens hadden als ik het niet gemerkt had dat ik de foute stand had doorgegeven, want recent zijn de meterstanden opgenomen door een medewerker van de netwerkbeheerder Enexis. Ze hadden zich ongetwijfeld afgevraagd hoe het mogelijk was dat ik in nog geen 1,5 maand tijd 1000 kWh had verbruikt terwijl mijn jaarverbruik tussen 1400 en 1500 kWh schommelt.
Ik ben de afgelopen week wel erg aan het klooien met getallen. Zou het liggen aan de zomertijd dat ik minder geconcentreerd ben? Ik heb me ergstig voorgenomen om zorgvuldiger te zijn, dubbel te checken en mij goed te concentreren bij het pinnen.

5 opmerkingen:

 1. Goed dat je de fout ontdekt hebt! Ik kan ook erg rommelen met cijfers, en helaas ook met brieven. Daar heb ik vaak de stomste fouten in, terwijl ik echt heel erg mijn best doe om het goed te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi, hi, ja ik heb vaak ook moeite met woorden, ik vergeet letters of weet echt niet hoe ik een woord moet schrijven. Bijvoorbeeld het woord disleksie: was het nou dislctie, dyslexie of toch nog weer anders. Op de een of andere manier blijft de schrijfwijze van zulke woorden bij mij niet hangen. Ik ben heel blij met spellingscontrole.

   Verwijderen
 2. Overigens zal ik jullie ook nog vertellen hoe ik er achter kwam. Ik wilde het verbruik bij de oude leverancier uitrekenen. Dus ik voerde de recente doorgegeven meterstanden in en toe de stand eind april '12, de start van de levering. En toen kwam uit die rekensom 2298 kWh. Wat? Dat kan toch niet? Dus nog een keer die rekensom gedaan, doen uitkomst bleef hetzelfde. Dus de meter opnieuw aflezen. Bloos, bloos, foutje ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou Zuinigaan, ben jij dan ook wel echt zo zuinig als ik hier altijd mag lezen;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi Zuinigaan, ik denk dat het de Leeftijd is ;) Ik herken het heel erg, moet ook altijd heel geconcentreerd dergelijke cijfertjes overnemen. En ook wat betreft schrijffout/denken....is schijden nu met een lange ei of een korte ij..om maar een voorbeeld te noemen. En ik was altijd zo goed in taal :(

  BeantwoordenVerwijderen