Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 3 april 2013

Oeps, foutje!

Helaas ben ik heel slecht in getallen. Ik draai cijfers om, kan getallen moeilijk onthouden, reproduceer of noteer regelmatig telefoonnummers met 9 cijfers in plaats van 10. Er ontbreekt dan ergens een cijfer, maar waar? Soms heeft een telefoonnummer ook ineens 11 cijfers. Volgens mij heb ik last van dyscalculie. Er valt heel goed mee te leven, maar hoe dan ook, er gaat regelmatig ook iets mis. Vandaag wilde ik geld pinnen, bij de eerste poging gaf de geldautomaat aan dat de verkeerde code was gebruikt. Nog een keer, dan wèl de juiste, dacht ik. Weer mis! Toen nog een keer en nogmaals mis. Achteraf bekeken heb ik cijfers in de verkeerde volgorde ingetoetst. Dom natuurlijk om moe en een beetje daas van het werk het nogmaals te willen proberen. Ik had het beter kunnen laten bezinken en na het boodschappen doen nogmaals proberen, of morgen. Ik had nog een tientje contant bij mij, voldoende om wat boodschappen te doen. Het is zeker niet de eerste keer dat mij dit overkomt, het is tenminste de 3e keer en waarschijnlijk nog wel vaker. Ik heb inmiddels via internet mijn pas gedeblokkeerd en een nieuwe pincode opgevraagd, maar helaas duurt het ongeveer vier werkdagen voordat de nieuwe code bij mij arriveert. Voorlopig kan ik niet pinnen en niet met mijn betaalpas betalen, mijn pas is dus volkomen waardeloos. Ik heb mijn dochter al gevraagd geld te pinnen en dat geld binnenkort aan mij te geven, dan heb ik weer wat geld omhanden.
De vorige keren dat er iets misging bij het pinnen was het zo dat ik dan de pas van mijn moeder gebruikte. Ik keek even na wat ook al weer de pincode was, want spontaan voor langere tijd onthouden is er bij mij niet bij, en vervolgens pinde ik geld met de pinpas van mijn moeder en dat geld maakte ik over naar haar rekening en dan had ik weer contant geld.

13 opmerkingen:

 1. Probeer je pincode te koppelen aan gebeurtenis of iets dergelijks bv pincode 1912 Titanic gezonken :)

  Voor duidelijkheid is willekeurig voorbeeld :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die tip van anoniem helpt idd meestal, 'k heb ook wel 'ns bij appie de boodschappen laten staan omdat 'k de pincode niet meer wist.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er was een storing bij ING, daarom kan het de 1e keer ook fout zijn gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een rekening bij de ASN, daar was geen storing. Het was gewoon mijn eigen fout. Volgende keer moet ik beter opletten.

   Verwijderen
 4. Mijn mobiele telefoon staan mijn pincodes. Heel gemakkelijk voor het geval dat.
  Nee ze staan er niet recht toe recht aan, maar met een ezelsbruggetje. De pin van de vaste lasten, prive en pathe card en creditcard.

  Handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En dan ook nog een ing-of rabostoring er bij. Misschien heb je daar ook last van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. kun je niet binnen bij de bank geld ophalen ?
  mijn oma is te oud om pinnen te snappen en die krijgt aan de balie haar geld gewoon mee ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou niet weten waar een ASN bankfiliaal staat. Zijn die er wel?

   Verwijderen
 7. Reacties
  1. Hi, hi, inderdaad, ik heb gewoon geen geld om uit te geven.

   Verwijderen
 8. Nee er bestaan geen ASN banken, ja zult toch een ezelsbruggetje moeten vinden. Ik had een keer bij het inloggen problemen met het wachtwoord. Had per ongeluk op caps lock geklikt. Dan moet je een dag wachten en dan lukt het weer.
  Mijn moeder ( die overleden is) daarom kan ik het vermelden maakte van de Sparkasse ( ze woonden in Duitsland) de Spar supermarkt met een zg telefoonnummer met de pincode erin in haar adressenboekje.

  Ik heb een andere geheime methode

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja, dit is de beste bezuinigingstip ;)
  Ik heb bij een bank gewerkt en je bent echt niet de enige die het gebeurt hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. tip om je pincode te onthouden
  neem bv de verjaardag van je ouders..
  of je laatste 4 nummers van je telefoon.

  BeantwoordenVerwijderen