Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 9 april 2013

Oh, zit dat zo?

En ik maar denken dat die Cyprioten zo zielig waren. Bijna bankroet, banken gesloten en allemaal andere financiële ellende.
Tot mijn verbazing meldt de Europese Centrale Bank vandaag (klik hier voor het persbericht van de ECB) dat de huishoudens in Cyprus op 1 na de rijkste huishoudens van de Eurozone zijn. De rijksten zijn de Luxemburgse huishoudens, maar daarna de Cyprioten met een gemiddeld netto vermogen van 266.900 euro. Nederland doet ook leuk mee met een gemiddeld netto vermogen van 170.200 euro. Dat zet de crisis op Cyprus toch wel wat in een ander daglicht, moet ik zeggen!
Bron: nu.nl

7 opmerkingen:

 1. Maar als je wat meer hebt, is het toch net zo erg om het kwijt te raken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'k Ben niet zo onder de indruk van zulke lijstje, heb ook al eens gezien dat groningers tot de rijkste bevolkingsgroep van Europa gerekend worden vanwege de aardgasbaten, nou... daar merken jij en ik niets van!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En de Noren zouden allemaal miljonair (in euro's) zijn als ze in Noorwegen de opbrengst van het gas hoofdelijk over de bevolking zouden verdelen.

   Verwijderen
 3. Het komt immers door de Russen die er hun geld op de bank hebben gezet. De gemiddelde Cyprioot heeft niet zoveel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jup, als één persoon 1000 euro heeft, en negen andere hebben elk maar één euro, dan hebben ze gemiddeld 100 euro. De mediaan is een betere maat , in dit soort gevallen waarin de verschillen groot zijn, in ieder geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dit wel een erg zwart-witte uitspraak. Zijn we niet van jou gewend.

  Moet je eens voorstellen dat dat hier gebeurd en de Grieken zeggen: "Ow, dat kunnen ze in Nederland makkelijk hebben daar hebben ze toch gemiddeld gezien genoeg vermogen"

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het gemiddelde vermogen schijnt wel degelijk van de Cyprioten zelf te zijn en niet van de Russen die daar hun geld stallen, want die Russen zijn geen inwoners van Cyprus. Maar ..... het meeste geld zit in onroerend goed, in huizen en gebouwen, dus is het geld waar je niet bij kunt. Stenen kun je niet eten, dus misschien is er in die huizen wel degelijk armoede.

  BeantwoordenVerwijderen