Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 11 augustus 2013

Boodschappen week 32

Er is weinig geld uitgegeven deze keer. Dat komt misschien omdat ik geen zuivel gekocht heb. Ik had de afgelopen week voldoende yoghurt, vla en melk gekocht om een week vooruit te kunnen.
De courgettes waren deze week bij de Aldi spotgoedkoop. T/m dinsdag loopt deze aanbieding. Ik heb in mijn mini-moestuin ook een paar courgetteplanten. Er zitten nu een paar courgettes aan ter grootte van een flinke vinger. En wat gebeurt er? Zijn de courgettes bij de Aldi voor 15 cent per stuk. Bij AH betaal je voor hetzelfde formaat 69 cent per stuk. Het is heel leuk om te zien hoe de courgettes groeien en de okergele bloemen zijn prachtig, maar voor de oogst had ik het niet hoeven doen.
Ook heb ik geen vlees gekocht. Als je tenminste de salami niet meerekent. Ik heb in de afgelopen week als eiwitbron gekookte en gebakken eieren gegeten, kikkererwten uit de voorraad en blinde vinken uit de vriezer.

Week 32 van 5 - 12 aug '13
*=aanbieding    @=afgeprijsd  WAAR PRIJS
FRUIT    
mineola's , 17 stuks* AH 2,91
ananasstukjes, blik Aldi 0,69
ONTBIJT EN LUNCH    
eieren, bio, 6 stuks* AH 1,27
eieren, 6 stuks @ AH 0,84
dieetmargarine AH 0,64
2 broden* AH 3,12
leverworst AH 0,49
salami AH 2,05
magere smeerkaas, 3x Aldi 1,26
thee @ AH 0,75
WARME MAALTIJD    
bospeen* AH 0,49
bloemkool* AH 0,89
trostomaten, 800 gr* AH 0,99
puntpaprika, 2 stuks* AH 1,30
courgette, 4 stuks* Aldi 0,60
komkommer Aldi 0,55
avocado, 2x * AH 0,98
peterselie in pot Aldi 0,99
Chinese mie, 2x Aldi 1,18
pesto Aldi 0,89
maïzena AH 0,26
ketchup Aldi 0,75
LEKKERS    
limonadesiroop* AH 1,67
TOTAAL week 32   25,56
Interessant bij AH in de volgende week:
ma t/m wo sperziebonen, 44 cent per pond. Niet slecht. De sperziebonen in blik, pot en diepvries waren de laatste tijd heel duur geworden.
2 kg mosselen voor €3,99. Je moet er van houden. Ik ben er in de zomer van 1970 als 17 jarige heel ziek van geweest, daarna heb ik nóóit weer mosselen gegeten. Misschien zou ik het eens moeten proberen. Maar dan is 2 kg wel weer heel veel. Het trekt me absoluut niet moet ik zeggen.
Jam, chocopasta, pindakaas etc. 2e halve prijs.
AH kwark, 25% korting
A-merk wasmiddel en afwasmiddel tweede gratis.
Bolchrysant €2,99

7 opmerkingen:

 1. Zo, netjes jouw lijstje!!
  Ja ik zag ook al dat bij AH de sperziebonen goedkoop zijn deze week. Ik hoop dat we er heen kunnen en even wat inslaan om in de diepvries te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De mosselen zijn heerlijk op dit moment. Als je de 2 kilo kookt, eet dan zoveel je lust en de rest kan -ontschelpt natuurlijk- gewoon in de vriezer. Volgende keer beetje paneren en even in roomboter met beetje sambal bakken = HEERLIJK.

  Courgettes heb ik vorige week al ingemaakt in zuur en nu bij de aldi weer 4 meegenomen. Eet ze met tomaten en wat geraspte kaas, half uurtje in de oven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is zeker een mooi lijstje, netjes!
  Ik vind de sperziebonen bij de supermarkt vaak niet zo lekker, ze zijn meestal niet vers genoeg naar mijn smaak. Maar het is zeker niet duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke achtergrond, maar de tekst is niet meer te lezen! Jammer. ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De tekst is nu zwart ipv donkergrijs. Hopelijk is het zo beter!

   Verwijderen
 5. ik zag dat het bier bij ah in de rekclame is deze week,heb binnekort een tuinfeest dus ik ga inslaan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ook ik heb, als beginnend moestuinierster een drietal courgetteplanten. Waarschijnlijk teveel voor de kleine oppervlakte, waarop ze staan, maar oefening baart kunst. Ze hebben veel water nodig en, als je per plant tien bladeren per plant laat zitten en de rest op z'n 20 cm afsnijdt, gaat er meer kracht naar de courgettes. De eerste, vingerdikke courgettes, die aan één kant een beetje geel werden en niet groeiden, heb ik gewoon afgesneden en weggegooid. De overige courgettes ontwikkelen zich beter en ik heb er al drie behoorlijke geoogst en er volgen er meer Ook ik schrok van de prijs bij de Aldi, maar laat me niet gek maken. Dus genoeg water en genoeg organische mest en gewoon afwachten. Succes.
  Mieke R

  BeantwoordenVerwijderen