Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 10 augustus 2013

Internet en telefonie

Gisteren ben ik met het installeren van Ziggo bezig gegaan. Het laten installeren zou 30 euro (nou ja een stuiver minder dan dat) kosten, dus dat wilde ik besparen. Na enig gedoe heb ik nu internet, maar draadloos internet, dat heb ik nog niet. Het was wel de bedoeling, maar hoe je dat nu precies moet doen, daar ben ik nog niet achter. Ik ga vandaag of morgen een van de partners van dochters maar eens even vragen. De ene werkt voor zijn brood met computers en de andere is stiekem ook best handig met computers. Een van de twee kan mij vast wel helpen.
Dan is er nog de telefoon. Ik kan zelf wel bellen en dan geeft de nummermelding op mijn mobiele telefoon mijn nummer aan. Maar ........ als ik met mijn mobiel bel naar mijn vaste telefoon, dan krijg ik een foutmelding. Mijn telefoon is niet beschikbaar. Nu lees ik dat mijn telefoon op de eerstvolgende werkdag overgezet wordt. Dus kan kan ik ook gebeld worden.
Ik heb nu ook tv via de kabel, maar aan de installatie van de televisie ben ik nog niet eens begonnen. Ik heb alleen de lange kabel die mijn moeder gebruikte van zolder gehaald, dus het begin is er. Ik denk dat dat alleen een kwestie is van inpluggen en klaar is kees Zuinigaan.

Overigens: ik ben heel erg blij met mijn pillen tegen de pijn in mijn heup! Blijkbaar nam ik genoegen met heel veel pijn bij alles wat ik deed. Toegegeven, ik ben een harde, die best wel wat pijn kan hebben, ik piep niet zo gauw. Maar ik ging me er helemaal naar gedragen. Opstaan en de trap op lopen werd een project waar ik eerst moed voor moest verzamelen en helemaal als ik ook nog naar de zolder wilde. Nu beweeg ik zo'n stuk gemakkelijker. Opstaan uit een stoel gaat nu weer vrijwel automatisch, ik hoef er niet meer over na te denken hoe ik dat nu eens zo prettig mogelijk ga aanpakken. Ik sta gewoon direct. Niet alles is zonder pijn, maar het is een wereld van verschil!

17 opmerkingen:

 1. Fijn dat je je weer wat beter voelt, al is het dan met medicatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mag ik vragen wat je maandbedragen waren en zometeen worden? Wat is de besparing? Succes met de installatie en met je pijnklachten.
  Groet,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal er binnenkort een bericht over schrijven.

   Verwijderen
 3. Dat bespaar je dan toch mooi weer, die installatiekosten!

  En echt heel fijn dat de medicatie zo goed helpt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond die 30 euro zeer goed besteed, de monteur is hier bijna 3 uur bezig geweest om alles te installeren en werkend achter te laten. Alle activeringen in de juiste volgorde en ook op mijn laptop alles geinstalleerd en geactiveerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat de pillen werken! Krijg je er ook maagbeschermers bij?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Snap dat je blij bent met je draadloze verbinding, maar wist je dat het in Frankrijk op scholen per wet al verboden is vanwege gezondheidsklachten,
  dus let goed op jezelf als klachten krijgt
  Wist je dat de Russen het gebruikt hebben als oorlogs wapen het zogenaamde ‘Moscow Signal’ google maar even
  Ze noemen dit ook wel de digitale asbest (kon ook geen kwaad)
  een goedbedoelde reactie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn man heeft ook ernstige slijtage aan nek, rug , polsen en handen. Hij gebruikt al jaren pijnstillers maar wel met maag beschermers! Vraag erom als je ze nog niet hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat je je zoveel beter voelt!
  En goed dat je het installeren eerst zelf probeert, het is meestal ook niet zo moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Petra & Tecla: ik heb er meteen maagbeschermers bij gekregen. Dus dat is door de huisarts goed geregeld.
  @Willemien: schoonzoon heeft het al gefikst. Het lag er aan dat de PC geen ontvanger had om draadloos internet te ontvangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat de medicijnen werken en je jezelf beter voelt. Pijn is waardeloos.

  Toen ik internet nam heb ik het laten instaleren, dat was veel geld, maar achteraf was ik er blij mee. Het was niet goed aangelegd door de monteur en hierdoor deed internet het niet goed. Drie monteurs moesten er aan te pas komen om te zorgen dat het wel goed zat. Als ik het zelf had aangelegd was ik daarvoor een fors bedrag kwijt geweest om het in orde te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijn dat de medicatie helpt, daardoor beweeg je gemakkelijker en voorkom je dat je je een verkeerde houding aanwent die weer extra slijtage tot gevolg heeft.

  In principe zou ik ( als die werkt) nu gratis kunnen bellen met je! ziggo met ziggo is gratis telefoneren

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Draadloos internet is heerlijk, sprak zij, zittend, vanuit de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Draadloos is nodig voor het tablet van Sansung. Fijn dat die andere soort tabletten helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Indien ge de Ziggo wil bellen, moet ge `1200` bellen op de vaste telefoon (indien telefoonlijn bij Ziggo zit), kost 0,00 euro... anders dan dat 0900-nummer van Ziggo.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De vraag is nu: is de besparing van de 30€ wel of niet de moeite waard. Lijkt me nogal een gedoe waar je nu doorheen moet. In die tijd had je makkelijk 30€ ergens anders mee kunnen verdienen..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind je? Beide schoonzoons zijn er elk ca 10 minuten mee bezig geweest. Ik vind dat geen probleem. Ik weet niet waar ik zo snel ergens anders 30 euro mee had kunnen verdienen. Ik heb vakantie en de ene schoonzoon ook. De andere schoonzoon niet en die verdient professioneel gezien inderdaad een vrij hoog uurloon, maar hij doet het voor mij geheel gratis en krijgt natuurlijk ook alle waardering van mij ;-)

   Verwijderen