donderdag 20 februari 2014

Pas op voor mandarijnen

Ik houd erg veel van mandarijnen, lekkere sappige mandarijnen. Ook sinaasappels zijn hier mateloos favoriet. Mmm, heerlijk! Veel lekkerder dan appels of peren! Vroeger, als kind, mocht ik bij mijn grootmoeder knoeien met mandarijnenschillen en kaarsen. Uit de schillen liet ik de geurige olie sproeien en dat knetterde en geurde in de vlam van de kaars. Ik kon mij daar eindeloos mee vermaken, een fijne herinnering! Ook heb ik ooit een dagcrème gehad die naar mandarijntjes rook, ook lekker!

Wetenschappers onderzoeken van alles, ook hoe ze ons allen zo veel mogelijk ongemerkt kunnen verleiden tot het kopen van leuke, dure dingen die we eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Wat blijkt nu? Als er in een winkelcentrum een vage mandarijnengeur hangt, dan kopen mensen meer, vooral als dat gecombineerd wordt met een aankleding met mooie groene planten. Het schijnt dat mensen dan wel 40% meer kopen dan normaal! Dat komt omdat mensen zich bij die geur en die planten veiliger en prettiger voelen.
Dus mocht je in een winkelcentrum zijn en je ziet allemaal groene planten en je ruikt een vage mandarijnengeur, pas op je tellen, want voordat je het weet heb je veel meer geld uitgegeven dan je van plan was!
Bron: NOS.nl

10 opmerkingen:

  1. Net als de "verse brood"geur uit een spuitbus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. je meent het niet ....?????!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En als het seizoen (of Pasen) zich aandient komt de aardbeiengeur in de supermarkt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dan is het maar goed dat ik een chronisch verstopte neus heb. :)
    Janet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. haha, wat een briljante actie van winkeliers, hoe komen ze er op? Gewoon niet naar winkelcentra gaan, dan word je ook niet verleid...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Winkeliers gebruiken wel meer trucs om het publiek in koopstemming te brengen. Als je ze eenmaal 'door' hebt leer je steeds beter om er niet in te trappen.
    De meeste supermarkten hebben de groenteafdeling meteen waar je binnenkomt. Dat is ook verkoopstrategie. Als mensen gezonde etenswaren hebben gekocht dan 'mogen' ze ook wat minder gezonde producten kopen!
    Muziek in winkels is ook bedoeld om ons in koopstemming te brengen.
    Als ik mandarijnen ruik zal ik erop letten ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij mij werkt muziek vaak averechts. Ik heb een hekel aan muziek in winkels, met name als het nogal hard staat. Dan weet ik niet hoe snel ik de winkel moet vlaten.
      Geartsje

      Verwijderen
  7. Grappig dat ze dat met mandarijnen doen. Als ik mandarijnen wil kopen dan ruik ik altijd eerst aan de mandarijnen of ze wel echt naar mandarijnen ruiken of naar een of ander chemisch goedje.
    Ik vind een broodgeurtje in een winkel erg lekker ruiken, maar word niet verleid om het te kopen omdat ik geen gluten kan eten. Soms is een dieet handig ;-)
    Maar ff serieus, met al die intoleranties en allergieën die ik heb koop ik alleen basisproducten en dat scheelt veel geld.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ooooh, nou weet 'k waarom 'k altijd teveel mandarijnen koop :)
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ga voor de zekerheid maar met een knijper op m'n neus boodschappen doen, mij vangen ze niet ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.