Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 26 februari 2014

Voorjaar!

Bloeiende hazelaars en sleedoorns die in knop staan en ook al bijna bloeien.
Overal staat klein hoefblad en madeliefjes volop te bloeien. De meidoorn komt in blad en mijn camelia staat vol met dikke knoppen.
Dat voorjaar komt vroeg dit jaar. Ook in mijn hortensia's zitten al weer dikke bladknoppen, ik heb zelfs een bloemknop ontdekt. Zouden ze zo mooi bloeien als vorig jaar?
Vanmiddag heb ik nog even op mijn terras in de zon gezeten. Ik heb er al een gloeiend hoofd van! Kennelijk had ik moeten smeren.
Ik maakte de volgende lentefoto's:


Camelia in knop
Uitlopende meidoorn
knoppen van de clematis

Hortensia in knop. Als je goed kijkt zie je zelfs een bloemknop aan de voorste tak!

Nog een poging om die bloemknop op de foto te zetten.

4 opmerkingen:

 1. prachtig en nu maar geen vorst meer......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, het viel mij hier ook al op.
  Ik moet zeggen dat het mij erg goed doet, ik heb het gevoel dat er voor mij persoonlijk ook een nieuwe periode aanbreekt. Het brengt mij hoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke foto's. Al dat licht doet ons ook goed

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk dat voorjaarsweer waar we de laatste dagen van hebben mogen genieten.
  Mooie foto's Zuinigaan. Ik zie ook al overal blad en knoppen uitkomen. Hopelijk heeft de vorst die er voor komend weekend wordt voorspeld geen nadlige invloed op.

  BeantwoordenVerwijderen