Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 14 maart 2014

Als een sok in de wasmachine

Vandaag is het een week geleden dat het vliegtuig van vlucht MH370 verdween.  "Gewoon" verdwenen, als een sok die verdwijnt in de wasmachine. Wonderlijk, 239 mensen aan boord en niets meer van gehoord en gezien.
We weten inmiddels wel heel veel meer van diverse communicatie volgsystemen, transponder, radar, Aircraft Communications Adressing and Reporting System (ACARS) en nog veel meer.
Tot een week geleden dacht ik dat een vliegtuig volop gevolgd werd en de luchtruimcontroleurs ten allen tijde in de smiezen hadden waar een vliegtuig vloog.
Inmiddels weet ik beter.

Wat ik maar wel zeggen: hopelijk vinden ze het vliegtuig snel en weten we meer over wat er gebeurd is. Pas dan kan de rouwverwerking van iedereen die nu een familielid of bekende in dat vliegtuig had pas goed beginnen.
Want waar rouw je om? Misschien is het vliegtuig op een onbewoond eiland gestrand en zijn er nog overlevenden. Misschien is het heel snel gegaan en was iedereen in één klap dood, misschien hebben de passagiers lange, bange momenten beleefd.

3 opmerkingen:

 1. Het rare hieraan vind ik dat de telefoons nog over gingen van de week, als ze neer gestort zijn in zee zou dit eigenlijk niet kunnen....wat is er dan gebeurd???
  Vreselijk, voor alle betrokkenen....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In China wonende zoon vertrok kort na die vermissing vanuit Guangzhou naar A'dam. Hij had nog net het bericht gehoord. Volgens hem staat Malaysia Airlines als zeer betrouwbaar in de boeken. Maar deze vermissing is wel een heel groot raadsel. Heel verschrikkelijk voor de nabestaanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ingehaald door de actualiteit: het vliegtuig is hoogstwaarschijnlijk toch gekaapt!

  BeantwoordenVerwijderen