Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 15 april 2014

Het schrijven van blogjes

Soms gaat het heel gemakkelijk, dan borrelt het ene idee na het andere op:
Leuk, daar kan ik over schrijven en daarover en dat is ook leuk! Die ideeën verwerk ik dan in conceptblogjes die ik opsla voor de komende tijd. Daar schaaf ik nog wat aan, vul aan, haal taal- en spelfouten uit de tekst en dan wordt op een dag het blogje definitief en plak ik er een datum aan. Niet alle conceptblogjes worden gepubliceerd, sommige halen de toets van mijn eigen kritiek niet. Ik vind ze niet goed genoeg en ik verwijder het concept. Soms duurt dat een tijdje en wil ik het deels herschrijven, maar uiteindelijk besluit ik regelmatig dat ik iets in de digitale prullenbak gooi.

Soms ben ik aan het zoeken in de actualiteit en vind ik een leuk onderwerp over ouderen, schulden, bijstand, werkloosheid, gezonde voeding of wat dan ook. Ook daar is soms hetzelfde proces van een concept dat ik nog weer bewerk. Soms is het bericht zó actueel, dat ik het vrijwel direct plaats. Als ik dat niet doe, dan heeft het zijn actualiteitswaarde verloren en heeft niemand er meer wat aan. Een voorbeeld is het museumweekend op 5 en 6 april. Ik kwam er vrij laat achter dat het weer museumweekend was. Het is een leuke, zuinige tip, maar daar kan ik niet op de zondag of maandag mee aankomen, want dan heeft het weinig nut meer. Dus dan slinger ik het bericht binnen een uur nadat ik het bedacht heb en meteen nadat ik het geschreven heb het internet op.

geleend van het wereldwijde web

En soms wil het niet, dan ontstaat er een soort writers block, vaak is er dan nog niets aan de hand, want meestal heb ik dan nog wel wat conceptblogjes klaarstaan. Die kan ik dan gereed maken voor publicatie en dan hoef ik verder niets meer te verzinnen. Soms blijkt er ineens niets meer over van de conceptjes en is het op! En wat dan? Dan vraag ik jullie om ideeën en naar aanleiding daarvan komen er weer reeksen nieuwe blogideeën. Afgelopen vrijdag schreef ik 6 nieuwe conceptblogjes en kan ik weer even vooruit.

6 opmerkingen:

 1. Ik heb respect voor je vele,vaak leerzame blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En zo heb je weer een blogje klaar. ;-)
  Fijne dag en ik geniet altijd van je verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om te horen hoe je achter de schermen werkt.
  Vaak plaats ik berichten meteen, maar ik heb daarnaast ook nog vele ideeën in concept staan. Dat zijn meestal de wat meer beschouwende stukjes die ik schrijf of persoonlijker. Daar schaaf ik langer aan, omdat het daarbij vaak langer duurt voordat ik de juist toon heb gevonden.

  Mijn complimenten hoe je de afgelopen jaren hebt doorgezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zijn er nog leuke/ zuinige paas tips? Wat betreft eten, versieren of om te doen??? Vr. Gr. Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke post! Ik herken dit helemaal! Soms tuimelen de ideeën door je hoofd, en andere keren blijft het hardnekkig stil. Ik maak ook altijd conceptblogjes als ik veel ideeën heb, en net als bij jou halen sommige het niet omdat ik ze niet goed genoeg vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te lezen hoe je te werk gaat door concept blogjes te schrijven. Ik herken inderdaad dat er soms heel veel ideetjes bij je opkomen. Ik maak meestal een lijstje met onderwerpen die ik later uitwerk.
  Actualiteiten kun je inderdaad niet voor later bewaren dat herken ik.
  Mijn complimenten dat je het al zo lang volhoudt om vrijwel elke dag met een bericht te komen dat mensen aan het denken zet.

  BeantwoordenVerwijderen