Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 20 april 2014

Het voordeel van gepast betalen boven pinnen.

In de VS is in een taco-restaurant bij pintransacties iets misgegaan. Lees hier op NOS.nl het bericht. Klanten betaalden 1000 keer meer voor hun bestelling dan de werkelijke prijs. In plaats van dat je bijvoorbeeld een bedrag van €10, 40 betaalde, werd er €10.400,- van je rekening afgeschreven. Dat bracht mensen in problemen.

Kijk, daarom ben ik een voorstander van contant betalen, dan weet je zeker dat het goed komt en dat je niet ineens je vaste lasten niet meer kunt betalen. Ik heb meestal helemaal geen pinpas bij me. Dan kan hij ook niet in de buurt komen van een apparaat dat zomaar geld van mijn rekening plukt!

Wat je natuurlijk ook kunt doen, is zelf thuis lekker eten maken en niet iets halen in een (afhaal) restaurant.

De gedupeerden uit het bericht krijgen overigens hun geld weer terug.
Dat is mooi!

11 opmerkingen:

 1. Na ruim 20 jaar gebruik van de pas en al 15 creditcard is er nog nooit iets verkeerd gegaan. Dat van zomaar van je rekening halen als je langs een pinautomaat loopt lijkt me toch een broodje aap verhaal, of heb je daar een echt en bewezen voorbeeld van.
  Sorry maar de opmerking dat je ook thuis kan eten heeft totaal niets met de pinpas te maken, als je ook geen contant geld meeneemt geef je helemaal .niets uit, ook een goede tip.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Begrijp me goed, er is niets mis met het verstandig gebruik van pinpas en creditcard. Contactloos pinnen schijnt met sommige passen te kunnen, maar dan weet je ook zelf dat je met je pas deze mogelijkheid hebt. Ik heb het dan niet over een pinautomaat, maar een apparaatje dat criminelen gebruiken om mensen die contactloos pinnen te benadelen.
   Het systeem dat mij persoonlijk het beste bevalt, is zo nu en dan geld pinnen en dat gewoon contant uitgeven.

   En inderdaad, als je geen pinpas meeneemt en geen geld. Dan ben je het goedkoopst uit. Maar tja, dan kun je ook helemaal niets kopen! Ik had het laatst in de supermarkt. Toen ben ik naar huis gegaan om mijn portemonnee te halen.

   Verwijderen
 2. Wat zullen die mensen geschrokken zijn. Ik heb toevallig afgelopen week een nieuwe pas gekregen die geschikt is voor contactloos betalen. Ik heb die functie meteen uitgezet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelijk heb je: betalen met contant geld en lekker thuis, gezond en niet duur eten. 't Kost allemaal al genoeg. Er is helemaal niks mis mee om juist niet met de ratrace mee te gaan maar regelmatig pas op de plaats te houden.
  Groet,
  Zelda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het blijft belangrijk om bij de pinbetaling zelf te controleren of het te betalen bedrag goed is ingevuld. Op deze manier kunt u ook voorkomen, dat u niet het juiste bedrag betaalt. Hartelijke groet, JulieJulie (Een Zot en zijn Geld)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vervelend voor die mensen, maar ik vind het wel een beetje dubieus bericht. Middels een normale pintransactie is dit volgens mij sowieso niet mogelijk.

  Het argument om beter thuis te eten vind ik echt (excusez le mot) total bullshit. Het is af en toe gewoon erg gezellig om iets leuks buiten de deur te doen en dan ook fast food te nuttigen.

  Er kan altijd met alles iets mis gaan. Om dan maar gelijk te roepen dat je er nooit (meer) aan begint... kun je ook beter nooit meer de weg op gaan. Want er gebeuren tenslotte ongelukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind pinnen juist fantastisch omdat ik dan precies weet waar mijn geld heen gegaan is en of mijn begroting klopt. Cash geld lijkt altijd zomaar uit mijn portomonee te verdwijnen....;)
  En in al die jaren nog nooit iets mis gegaan met pinnen dus in mijn ogen een beetje bangmakerij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O ja en dat contactloos betalen ga ik bij mijn nieuwe pas ook meteen uitzetten..
  Dst is me te vaag inderdaad. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. het kan ook andersom ik heb ooit 3 paar schoenen voor 2,15 gekocht ipv 215,00 euro. Ik ben na het zien op mijn bankafschrift terug gegaan naar de winkel en voor mijn eerlijkheid heb ik waardebonnen gekregen. Dus eerlijkheid loont en de schoenen zaten nog beter!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb niet eens zoveel geld op mn lopende rekening staan, dus bij mij zal die transactie gelijk geweigerd worden.....T kan gebeuren, typefoutje is snel gemaakt natuurlijk....

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Juist met pinbetalingen kan ik precies zien waar en hoeveel geld ik uitgeef. Met contant geld in je knip weet je niet waar het blijft. Gisteren even via internet op mijn bankrekening gekeken hoeveel ik de laatste zes weken uitgegeven heb aan boodschappen. Gemiddeld 67 Euro per week voor twee personen, niet slecht!
  Natuurlijk, als je slecht met geld om kan gaan is zo'n pinpas een verleidelijk ding, maar daar heb ik geen last van, kan me goed beheersen.

  BeantwoordenVerwijderen