Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 16 mei 2014

Door de AH reclame jongens op het verkeerde been gezet!

Of zouden het reclame meisjes zijn geweest? Kan ook natuurlijk. Er zijn vast en zeker ook wel meisjes die in de reclame werken.
Nu het verhaal. In de lopende week en ook in de vorige week heeft AH aanbiedingen die alleen gelden als je 3 artikelen in de aanbieding koopt. Het heet geloof ik jakpot of zo. Ik vind het geen prettige aanbieding, want je wordt als het ware verleid tenminste 3 dingen te kopen, terwijl je dat misschien helemaal niet wilt. Uiteindelijk ben je tot niets verplicht, want je hoeft uiteraard niets in de aanbieding te kopen en je hoeft ook überhaupt niets in die winkel te kopen.
Maar, als je 3 artikelen koopt, dan krijg je 33% korting en dat is op zich niet slecht. Ik stond bij de leverworst en daar stond 66 cent. Alleen .......... ik had het het niet goed gelezen, want er stond eigenlijk 66 cent korting. Je hebt ook basic leverworst en die kost 62 cent. Dus ik dacht, ik wil die eigen merk leverworst voor 66 cent wel uit de reclame. Bij de kassa kwam ik er achter dat de leverworst €1,99 kostte en er van dat bedrag 66 cent af ging. Oeps!
Ik vind niet dat er een duidelijk smaakverschil is tussen het basic merk en het eigen merk. Ik merk zelfs geen enkel verschil! Ik had dus liever de basic gekocht.
Er zijn een heleboel winkels die goedkope leverworst verkopen. Wil je meer weten hoe de leverworst van 62 cent geproduceerd wordt, klik dan hier, voor een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde.

13 opmerkingen:

 1. Ik vind het wel een interessante aanbieding voor het vlees. Bij 3 verpakkingen 33% korting en die heb je al vlug. Ik had de aanbieding ook eerst niet begrepen, maar het betreft alle artikelen uit de aanbieding. Van al die hoef je er maar 3 te nemen en je krijgt over alles 33% die een jackpotsticker hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook een waardeloze aanbieding, gewoon omdat je verplicht wordt om 3 verschillende (of dezelfde) producten te kopen om korting te krijgen. Het zal vast wel goed zijn voor de omzet en waarschijnlijk werkt het ook wel, maar aan mij niet besteedt.
  Ik zat eerst ook te kijken naar die cijfervoorbeelden die in het krantje staan, het duurde ook even voor bij mij het kwartje viel dat het de korting was die daarbij staat. Lekker vaag hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ()_()
  (*+*)
  Je moet je eigenlijk altijd realiseren, dat aanbiedingen er zijn om
  - de klant te lokken en daarna
  - de klant te plukken.
  Zodoende moet je slimmer denken en handelen dan al die
  denktanks bij elkaar, die dagelijks bezig zijn om methoden te vinden
  om het meest te verdienen aan de consument.
  Vooral bij AH ga ik momenteel wekelijks naar de klantenservice om mijn
  geld terug te halen, omdat een aanbiedingsbordje verkeerd staat, of omdat
  het prijskaartje verkeerd hangt, of omdat een artikel erg lijkt op basic maar het
  net niet is...... en ga zo maar door.
  Supers geven superstress daardoor, je moet geen haast hebben, en heel goed kijken
  en heel goed rekenen... dan lukt het.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had vandaag ook een leuk momentje bij AH (wel van totaal andere orde, dat wel). Ik had tomatenpuree nodig voor de pizza's die we morgen gaan maken. Ik neem dan van die blikjes. Die van AH eigen merk zijn 0,25 euro per blikje, die van AH basic 0,08 per blikje (ook hier weinig verschil te merken, behalve dan dat er 2 gram minder in een blikje zit, boehoe..). Alleen was het schap (laag op de grond) van AH eigen merk vol en van AH basic op het eerste oog leeg, tot ik heel diep bukte en helemaal achteraan nog een stuk of 10 blikjes zag. Om die te kunnen pakken moest ik op mijn knieën met mijn hoofd in het vak met uitgestrekte arm om zo net een paar blikjes te kunnen pakken. Ben ik daarmee bezig (tja, 0,17 euro per blikje verschil daar doe ik wel wat moeite voor), hoor ik naast me 'gaat het wel, mevrouw?'. Het kwam van een oudere dame naast mij die dit duidelijk een vreemde actie vond. Eigenlijk gek maar ik voel mij dan toch een beetje betrapt... Dus met een snelle 'ja hoor, mevrouw' ben ik toen maar snel doorgelopen, maar wel met mijn blikjes van 0,08 euro.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vertik het om op mijn knieën in de AH te liggen. In mijn tuin of in huis OK, maar niet bij de grootgrutter! Weet je wat ik dan doe? Ik ga op zoek naar een jonge medewerker en vraag of hij (meestal) of zij (soms) mij even wil helpen. Dat doe ik ook met dingen die hoog en achterin het schap staan. Ze zijn altijd heel welwillend, die jongens en meisjes en dan heb ik de spullen die ik wil hebben!

   Verwijderen
 5. Ik vind de jackpot actie van Appie ook een ingewikkelde actie. De caissière bevestigde dit, meer mensen vinden het. Je moet idd ook goed blijven opletten of de basic producten niet sowieso goedkoper blijken te zijn. Ik loop (be)rekenend door de winkel, wil wel korting, maar geen producten die ik eigenlijk niet nodig heb...
  Hou ze in de gaten, de grootgrutters ....
  Groetjes,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had vorige week geluk met de luiers in de jackpot. Ze waren van het bekende a merk zo ineens net iets goedkoper dan het a-merk van een andere keten die ik anders koop. En net alles op, dus even mooi gebruik van gemaakt.
  Maar ik ga echt niks kopen uit een aanbieding, als ik het niet nodig heb.
  Daar is het budget gewoon te krap voor op.dit moment. Het actie potje is na aanschaf van de luiers ook leeg (maar wel voor 2 maanden luiers nu)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze weten het altijd mooi te brengen in de tv commercials maar je moet enorm opletten, want het is echt niet altijd voordeliger.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Treurig die uitzending van KVW. Wat is de commercie toch akelig en hard! Als je dan zo'n varkensboer hoort...Hij zou zijn dieren best nog beter willen verzorgen, maar dan kan hij niet meer uit. Vlees gaat me steeds meer tegen staan!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja inderdaad, zulk goedkoop vlees moet je gewoon niet willen. Zoveel mensen zeggen va dieren te houden tot het gaat over het vlees wat ze eten, dan is de dierenliefde ineens ver te zoeken.... Ik weet dat de meeste vleeseters dit niet willen horen maar het is wel zo....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En weer moet mijn reactie goedgekeurd worden terwijl deze blogpost pas van afgelopen vrijdag is....

  BeantwoordenVerwijderen