Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 15 mei 2014

Vergeten groente

Nee, geen schorseneren, meiknollen, pastinaken of aardperen, maar ik was zelf helemaal vergeten dat ik begin vorige week bijna 700 gram broccoli in mijn groentelade gestopt had! Ik wilde eigenlijk een pastamaaltijd uit mijn vriezer eten, die had ik al ontdooid, maar bedacht dat ik de broccoli ook nog had liggen. De broccoli was nog prima, geen schimmel, geen bloemvorming. Maar of dat over twee dagen nog zo zou zijn? De volgende dag had ik na werktijd een afspraak bij de kapper en ik wilde die volgende dag dus ook iets makkelijks eten wat niet al te veel tijd kost om klaar te maken.
Wat nu?
Ik heb er een soepje van gemaakt. Ruim een liter water, een half bouillonblokje, de in stukjes gesneden broccoli gaar koken en de staafmixer er op. Toen deed ik de pastamaaltijd er door en een flinke lepel pesto. Resultaat: een broccolisoep met vulling van vlindertjespasta, ui, rode paprika, stukjes courgette, blokjes tomaat en rul gebakken gehakt. Ik heb er twee avonden smakelijk van gegeten!

9 opmerkingen:

 1. Dat is mooi! Ik heb dat soms ook wel eens, dat ik wat vergeet, en dan is het lekker als je net voordat het weg zou moeten toch nog iets ziet liggen en er dan ook nog eens twee dagen van kunt eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig! ..en het klinkt nog lekker ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik controleer elke dag de groenten en fruit die ik in huis heb en bepaal, aan de hand daarvan, het menu. Ik gooi nooit voeding weg en groenten en fruit worden op tijd verwerkt en opgegeten. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd baas boven BAAS !!!
   Ik vergeet wel eens wat. Thea

   Verwijderen
  2. Ik gooi ook nooit wat weg, maar soms is het op het nippertje. Ik wil nog wel eens wat vergeten als ik het ergens in de koelkastlade heb gelegd.

   Verwijderen
 4. Lijkt me heerlijk en voor herhaling vatbaar. Ben niet van de broccoli, maar schijnt erg gezond te zijn. Ga dit gewoon zo als maaltijdsoep bereiden. Bedankt voor de tip.
  Mieke R

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik verwerk restjes ook vaak in soep. Dan nog veel verse groene kruiden uit de moestuin erin en soms nog wat mosterd mmm..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een goed en gezond idee! Maar wat blijft bij jou de broccoli lang goed zeg! Bij mij is dat hoogstens 2 dagen in de groentela en dan wordt het al geel. Waar koop jij het?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik koop bij AH, daar heb je in plastic verpakte stronken broccoli. Ik kijk heel goed hoe de broccoli er uit ziet, of de stronk goed vers is. Dan blijft de broccoli ruim een week goed. Het lijkt me dat dat heel goed kan., er zijn toch ook mensen die maar eens per week boodschappen doen? Nadeel is wel dat de plastic verpakking milieuvervuiling in de hand werkt.

   Verwijderen