Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 21 juni 2014

Goedgekeurd!

In de afgelopen week heeft mijn beoordelingsgesprek plaatsgevonden. Ik schreef er in mei al over. Gelukkig was het een goed gesprek en ben ik met een goed beoordeeld. Je kunt een onvoldoende hebben, een uitgestelde beoordeling, een voldoende, een goed en een uitstekend. Ik ben heel tevreden met een goed.
Het is weer voor een jaar klaar.
Helemaal klaar?
Over een aantal maanden heb ik wel weer een functioneringsgesprek, waarbij nieuwe prestatieafspraken moeten worden gemaakt.

18 opmerkingen:

 1. Dat is mooi!

  Ik vind zo'n gesprek altijd wel leerzaam. Vaak kom je met een leidinggevende niet aan zulke gesprekken toe en op deze manier weet je tenminste weer hoe men over je denkt en hoe je het op de werkvloer doet.

  Onlangs vertelde een collega wat ze allemaal over andere collega's op haar functioneringsgesprek ging vertellen. Ik heb gezegd dat ik het op mijn gesprek alleen over mezelf heb. Want volgens mij is het niet echt de bedoeling dat je over anderen gaat zitten kleppen en toch zeker niet omdat je commentaar op die anderen hebt. Hopelijk heeft ze het begrepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je een goede beoordeling hebt gekregen, zijn die spanningen voorlopig weer weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn voor je. Geeft weer een stukje zekerheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn voor je het is je van harte gegund Gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn voor je het is je van harte gegund Gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hier gaat iets niet helemaal goed hetzelfde dus 2 keer geantwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch een opluchting, ga je het in het functioneringsgesprek nog over de hoge werkdrug hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, vast wel, alleen mijn voorstellen om de werkdruk te verminderen worden nooit serieus genomen. Ik moet een goedkope, tijdelijke kracht allerlei klussen laten doen en ik houd de verantwoordelijkheid over alles. Aangezien het zeer gecompliceerde taken zijn is het lastig want ik feite moet ik nog steeds alle ballen in de lucht houden. Alleen doet nu een hulpje een deel en als de ballen vallen heb ik het gedaan.

   Verwijderen
 8. " nieuwe prestatieafspraken " - is dat een nieuwe modeterm op werkniveau?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het wordt ook wel 'planningsgesprek' genoemd. In het functioneringsgesprek wordt je functioneren besproken, in het plannings- of prestatieafsprakengesprek (heleboel keren woordwaarde bij het scrabbelen!) wordt met je besproken aan welke nieuwe prestaties je komend jaar denkt te kunnen voldoen. Met een sterkte-zwakteanalyse, ook wel SWOT genoemd. Je sterke punten, je zwakke punten, je valkuilen en uitdagingen.
   Mijn man werkt op een bank, en komt met precies dezelfde verhalen thuis. Overal een beetje hetzelfde.

   Verwijderen
 9. Doodziek van die functioneringsgesprekken. Na de laatste reorganisatie kreeg ik een superbest beoordeling. Daarna kwam de opdracht zoveel mensen er uit. Drie van de afdeling. Hiephoi, ze kozen mij!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik noemde ze altijd veroordelingsgesprekken :)

   Verwijderen
  2. Het mag duidelijk zijn dat ik ook niets met functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken hebt. Als je prestatieafspraken maakt en er gebeurt iets wat jij niet in de hand hebt, dan word je daar wel op afgerekend.

   Verwijderen
  3. Ik spreek nu even als je leidinggevende: dat moet je niet zo zien, dat is een van je verantwoordelijkheden die bij je functie hoort!
   Oid, tenminste zo kreeg ik het altijd te horen als er iets niet op tijd af kon zijn - omdat anderen te laat waren met aanleveren - en ik aan het eind van de rij zat. Toen ik er op wees dat de planning door de anderen allemaal niet was gehaald. En daar werd dan weer vergoeilijkend over gesproken. Zelf simpel administratief werk is niet zo simpel meer tegenwoordig. Ben blij dat ik al 2 jaar niet meer werk na 46 jaar.

   Verwijderen
 10. wij hebben alleen functioneringsgesprekken als ze van je af willen,zo kreeg ik er ineens een nadat ik hersteld was gemeld na mijn reintegratie na ziekteverzuim voor het eerst in 4 jaar en die was niet positief , ik was het niet eens met het beter melden door mijn leidinggevende en had dat ook al aan gegeven en een deskundigenoordeel aangevraagd bij het UWV, ik heb gelijk gekregen van het UWV en krijg opnieuw een uitnodiging van de arboarts dus nu maar afwachten wat er verder gaat gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ben ook blij dat ik ze niet heb als gastouder. wel evaluatiegesprekken met de ouders hoe ze het vinden gaan :) maar met hen een andere band dan met een leidinggevende natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen