Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 14 juli 2014

Voorschotje op vakantie

Het afgelopen weekend was het prachtig weer, het voelde als een voorschotje op de vakantie!
Wat was er anders?
Er hoefde niets, naar mijn gevoel, alles kon.

Heerlijk uitgeslapen in een schoon bed.
Lekker op mijn eigen terras met een drankje en een hapje erbij genieten van het mooie weer. Ik heb alle achterstallige kranten gelezen en genoteerd wanneer er zomergasten op tv kwamen.
Rustig een wasje draaien zoals je dat op de camping doet: fluitend en blij dat ik zulke uitstekende voorzieningen bij de hand heb.
Net als op de camping was ik de hele dag buiten. Ik heb een terrasdeur en die staat wagenwijd open en dan lijkt het, ook als ik binnen ben, alsof ik onder de luifel van een tentje zit: duiven koeren, mussen tjilpen, merels zingen, Vlaamse gaaien en eksters maken hun kenmerkende geluiden. Ook vloog er weer een reiger over.
Heerlijk fietsen, om mij heen kijkend naar bomen en water, naar bloeiende planten en de zomergeuren van o.a. bloeiende lindebomen diep in mij opsnuivend. Ik fietste gewoon naar de supermarkt, maar ik had veel meer dan anders aandacht voor de omgeving. Dus maakte ik nog even een ommetje om te kijken of ik de knobbelzwanen met hun 4 jongen ook kon vinden. (Helaas niet)
Ik heb véél detectives gekeken, Scandinavische en Engelse.
Niets hoefde vlug, geen haast.
Noem het maar mindful in en om huis.

Vandaag weer werken in een tamelijk leeg gebouw. Er moet nog veel gebeuren! Nog een weekje en dan vakantie!

9 opmerkingen:

 1. Klinkt als een heerlijk weekend! Fijn dat je zo genoten hebt.
  Werk ze ...nog eventjes... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HEERLIJK ZO !
  MAAR VIND U HET NIET ENG OM ALLES ZO OPEN TE ZETTEN ?
  HIER STEEDS EEN GOLF VAN INBRAKEN .... GEEN FIJN IDEE...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik beneden ben heb ik alles open, maar niet als ik niet in de woonkamer ben, dan sluit ik ramen en deuren af. In de keuken doe ik een kiepraam open. Je moet heel goed je best doen om daardoor binnen te komen. 's Nachts gaat ook het kiepraam dicht.

   Verwijderen
 3. Heerlijk dat je zo kan genieten van het mooie weer.

  Hier in het zuiden was het een stuk minder mooi weer. Geen zon gezien dit weekend en regelmatig een flinke (stort) bui gehad.

  Hier staat met goed weer ook de achterdeur open. Maar net als jij gaat de deur dicht en op slot als ik naar boven ga voor iets.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je zo genoten hebt. Wij hebben verschrikkelijk noodweer gehad, en dat enkele keren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hier met gieters water moeten slepen om mijn terrasplanten voor uitdroging te behoeden en ik "mag" vanavond nog weer!

   Verwijderen
 5. Wat heerlijk om zo te kunnen genieten van de simpele genoegens van het leven!
  Jammer dat we dat gevoel niet altijd vast kunnen houden hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, wat hadden wij lekker weer in het noorden. Genieten. Zovaak komt het ook niet voor. Moest wel mijn aardappels eruithalen vanwege beginnende phytophthera. Mocht over de opbrenst niet klagen.2 emmers dus ongeveer 20 kilo van 1 kilo pootaardappelen. Investering 2 euro en wat arbeid en zweet. Maar het is altijd genieten in mijn volkstuintje

  BeantwoordenVerwijderen