Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 6 augustus 2014

Aardappels

Volgens dit bericht is er een overschot aan aardappels ontstaan. De boeren krijgen per 100 kg nu maar €1,50. Dat is wel erg weinig! Voor dat geld kunnen aardappels eigenlijk helemaal niet gerooid worden.
We zullen er in de supermarkt voorlopig weinig van merken, want de aardappels die daar verkocht worden, worden volgens contract geleverd.
Ik zou niet weten waar in de buurt van de stad Groningen boeren wonen die aardappels telen. Dan zou ik rechtstreeks bij de boer aardappels kunnen kopen.
Hoewel, hoeveel aardappels eet ik als alleenstaande? Niet zo heel veel!

13 opmerkingen:

 1. ik heb gisteren net de moestuin leeggehaald. 1 kg. bio aardappels gepoot en ca. 20 kg geoogst. Kosten 1 kg. bio aardappel € 1,19. Natuurlijk heb ik niet alleen maar grote ronde aardappels maar de hele kleintjes zoek ik vandaag uit en die worden met schil gekookt en daarna gebakken met rozemarijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Elke kilo is er een.
  Als er 100 twee kilo kopen voor een euro vijftig de kilo.. Is dat 150 euro per 100 kilo. Dan houdt de boer er misschien wel iets aan over. Ik koop elke week twee keer een liter melk zo van de koe(handgemolken, niet in de opslagtank) daar betaal ik een euro voor. Die boer doet het graag. Hij verkoopt het ruwe product aan iemand die de smaak waardeert. En hij krijgt tien keer zoveel per liter..

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik eet eigenlijk praktisch nooit aardappels. Ik krijg de zak toch niet leeg voor ze bijna zelf weglopen en ben er ook helemaal niet zo heel dol op, dus mis er ook niets aan. In de winter zal ik ze waarschijnlijk wel weer meer kopen, want ik houd wel erg van boerenkool enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat vervelend voor de boeren zeg! Zou de patat dan uiteindelijk ook goedkoper worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien is dit iets voor je?
  Delekkersteaardappel.nl/groningen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Of deze:
  Productenvandeboer.com/groningen

  Hier vind je nog meer lekkers direct van de boer en/of kweker.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Laatst nog bij de AH aardappels gezien uit Israel, dan denk ik bij mezelf, waarom...nu al helemaal met dit bericht.Jansje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou ook graag "de boer op gaan" voor deze producten. Aardappels, groenten, melk....Noem maar op. Maar ik weet ook geen boeren in mijn omgeving. Iets verderop in de polder zijn wel boeren die hun producten zo verkopen, maar die hebben dan al weer een hele echte winkel aan huis. Maakt het gelijk weer zo veel duurder dat dit niet leuk meer is. Het is dan vaak duurder dan in de supermarkt omdat je het dan koopt op een "romantische landelijke" plek.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wij staan elke tweede zaterdag van de maand(nu dus 9 aug)in groningen met groente en fruit maar ook aardappels op de ommelander markt.
  Het is een biologische en streekmarkt.wij zijn niet biologisch, maar alles wordt vers geoogst van eigen land tegen hele mooie prijsjes.
  Misschien zie ik je a.s. zaterdag .
  Groetjes rita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kom nooit op zaterdag op de markt, misschien met ik dat deze zaterdag maar eens een keertje proberen.

   Verwijderen
  2. de markt is op het ebbingekwartier bij het gedempte boterdiep

   Verwijderen
 10. Ik wilde net als Rita ook de Ommelander Markt aanraden (www.ommelandermarkt.nl), daar stonden vandaag meerdere boeren/producenten met aardappels van eigen land. Een van hen heeft aan de Paterswoldseweg ook een eigen stadswinkel, daar verkopen ze volgens mij ook aardappels. http://www.oudeboschfruit.nl/waar-vindt-u-onze-winkels/

  BeantwoordenVerwijderen