Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 13 augustus 2014

Het einde van de zomer?

Het is vandaag al weer mijn derde werkdag. Ik ben wat eerder dan gebruikelijk begonnen. Ik heb nog zo veel achterstallig werk dat ik voor mijn zomervakantie langer doorgewerkt heb en nu eerder begin. Hopelijk krijg ik alles weggewerkt voordat de grote drukte weer losbreekt.
Ik heb 3 weken vakantie gehad. Dat waren 3 warme, zomerse weken. Het regende hier nauwelijks, ik heb vaak met gieters water moeten sjouwen om te zorgen dat mijn hortensia's en mij appelboompje niet de verdrogingsdood zouden sterven. Van die wolkbreuken die andere delen van het land hebben geteisterd, hebben we hier niets meegekregen. Het KNMI heeft een mooi overzichtje op de website staan met de totale neerslag in de afgelopen maanden. Ik zit in het oranje gebied, dat betekent dat er hier geen neerslag overschot is, maar een neerslag tekort tussen 120 en 150 mm. Alles is hier dan ook enorm droog. De boeren kunnen hier nog wel wat regen gebruiken.

Sinds een paar dagen regent het hier flink, vooral 's nachts. Goed voor mijn tuin, het kost mij geen liters water en vooral geen gesleep.
Het is vergeleken bij een weekje geleden veel kouder geworden. De nachten worden nu zo koud dat ik het grote raam niet meer volledig open heb staan, maar op een flinke kier en ik mijn dunne katoenen zomerdekentje heb ik vervangen door een wat dikker exemplaar.
Poes gaat 's nachts niet meer op avontuur, maar wil lekker op haar fleece dekentje in de vensterbank slapen.
Het wordt weer jassenweer.
Gisterochtend ben ik nog zonder jas naar mijn werk gefietst, maar dat was wel wat fris. Op maandagochtend was het 14.1 graden en ging ik met een jasje naar mijn werk. Halverwege had ik het toch vrij warm en bedacht ik, dat ik eigenlijk ook wel zonder had gekund. Dus deed ik dat gisteren. Het was nog een beetje kouder, namelijk maar 13.8 graden en het waaide harder. Ik zat met blote onderarmen en blote onderbenen op mijn fiets. En ik had blote voeten in slippers. Dat ga ik toch niet weer doen, het was echt wel heel erg aan de frisse kant, nog niet ijskoud, maar toch wel zo koud dat het niet aangenaam meer was. Gistermiddag was het nog steeds, of misschien al weer, koud toen ik weer zonder jas naar huis fietste, het was een graad of 17.
Eigenlijk ben ik nog niet toe aan de herfst, ik wil nog een beetje zomer. Ik wil mijn korte broeken (tot nèt over de knie) nog helemaal niet verwisselen voor lange broeken. Ook wil ik nog geen jassen aan.
Ik wil nog een lekker warme Indian Summer!
En jij?

16 opmerkingen:

 1. Ik heb eigenlijk wel zin in de herfst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Komend weekeinde wordt het pas echt herfst ! :))
  Van mij mag het komen.
  Maar het hoeft niet zo te zijn dat er geen mooie dagen meer komen.
  Is het niet twee jaar geleden of zo, dat we in oktober naar het strand konden
  vanwege warm zomerweer?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zullen beslist nog warme dagen komen. Alleen in de vroege ochtend is het dan kouder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, van mij mag de echte zomer ook nog wel even duren! Het wisselt hier nu ook regelmatig ja en ik zou het niet erg vinden als ik echt nog wel een paar dagen (of beter nog: weken!) gewoon lekker hele dagen in de tuin kan zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is nog augustus en ik ben eind augustus jarig, dan 'hoort' het mooi zomers weer te zijn. Ergens half september mag van mij best de herfst beginnen hoewel ik er ook totaal geen problemen mee heb als er zelfs in oktober nog van die mooie dagen zijn, dat je lekker nog zonder jas naar buiten kan (oke, wel de periode van het jaar om een vestje achter de hand te houden, maar toch). Ik hoor veel om mij heen dat mensen een vroege herfst verwachten en de eerste tekenen van de herfst al menen te zien. Maar ik vermoed dat die mensen de toppen van de bomen ed. die aan het verkleuren zijn door de droogte verwarren met herfstkleuren...

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik hou ook van lekker warm weer, geen gedoe met jassen en lange broeken, maar gewoon heerlijk heel de dag de achterdeur open, kids en oppaskids die in en uit kunnen lopen en we lekker snel de deur uit zijn door makkelijke sandalen en dus geen jassen.. maar we zien het wel. we hebben het weer niet in dehand en ervan balen kost alleen veel energie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij gaan eind augustus nog op vakantie in Zeeland en hopelijk hebben we nog een beetje mooi weer ! (in ieder geval niet de hele tijd regen zal al fijn zijn)

  groeten Margreeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De herfst kab mij niet vroeg genoeg beginnen! Heerlijk de regen, de zomer met zijn verstikkende hitte hoeft van mij niet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb meer dan schoon genoeg van de zomer.Het is beslist niet mijn favoriete seizoen. Nooit geweest ook. Ik heb genoeg zomerhitte gehad, laat het nu maar weer lekker koel en herfst worden. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van mij mag het pas in november wat minder met het weer worden! Ik ben dus een echt zomermens! Ik haat kou, ik haat regen, ik haat wind. Tot nu toe vond ik dit jaar geweldig, want we hebben al heel veel mooi weer gehad.En van mij mag volgend jaar weer net zo goed worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Eens met mevrouw W. Beter voor mijn gasrekening, mijn artrose en artritis, mijn humeur. Gelukkig gaat de klimaatverandering meer mooie zomers opleveren!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ook eens met mevr W. Niet zo zeuren zeg ik tegen een aantal reacties, heerlijk als de temperaturen tussen de 20/24 graden liggen. En hoeveel dagen is het nu werkelijk bloedheet geweest? Zet dat eens af tegen de 365 dagen van een jaar. En dan straks weer mopperen dat het te koud is of het voorjaar 2015 te lang koud is? Er is maar enkeling die een zomerdepressie krijgt van warm weer maar het merendeel niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als postbezorger geniet ik van goed weer. Op regen en kou zit ik niet te wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben ook gek op een lange zomer. Het hoeft natuurlijk geen 30 graden te zijn, maar graag nog een paar van die zwoele zomeravonden waarbij je tot middernacht heerlijk buiten of op een terras kunt zitten. Heerlijk. Ook mag het van mij altijd zomertijd blijven. Ik geniet ook van de herfst vanaf november ofzo. Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat grappig toch dat mensen daar zo verschillend over denken. Wat mij betreft blijft het zomef tot ver in november...en dan weer lente vanaf half januari ;-) heerlijk! Geen dikke jassen, koude handen, hoge laarzen, niet telkens zeiknat regenen...het enige fijne aan winter is dat de lente er op volgt. En dat is ook weer wat waard, die nederlandse seizoenen maken toch maar dat er altijd iets is om naar uit te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen