Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 16 augustus 2014

Nóg goedkopere boodschappen?

Naast Aldi en Lidl komen er de laatste tijd nog goedkopere supers op de markt. Kennelijk kan het nog goedkoper dan bij de Duitse prijsvechters.
Lees hier.

Palletvoordeel - deze supermarkt biedt restpartijen aan van A-merken.

Budget Food - ook deze supermarkt heeft A-merken. Het gaat om partijen met een kortere houdbaarheid dan in de gewone supermarkt en om oude verpakkingen.
Je vindt de winkels in Den Helder, Haarlem en Julianadorp

Gekke Gerrit - deze winkel wil A-merken voor de helft van de prijs gaan aanbieden.

Wat ik opvallend vind, is dat het bij alle drie nieuw op te zetten ketens om A-merken gaat. Ik ben benieuwd. Wat zouden die A-merken er zelf van vinden dat hun artikelen voor een prikkie verkocht worden?
Zou de formule werken?
Zouden we hier in Groningen ook zo'n winkel krijgen?
Is er bij jou in de buurt al een vestiging van 1 van de 3 nieuwe ketens, en wat vind je daar van?

17 opmerkingen:

 1. Ik weet niet zeker hoe hij heet, maar wij hebben hier in de buurt een winkel die vrijwel allemaal diepvriesproducten verkoopt, voor veel minder en van een hoop dingen kun je zien dat ze b.v. eerst voorverpakt zijn voor de versafdeling van de C1000. Ik kom er heel soms, maar de dingen die ze er hebben zijn ook net de dingen die ik zelf minder wil eten (vlees, maar niet biologisch volgens mij, snacks, dat soort dingen), dus het is niet zo dat ik er helemaal los op ga. Ik heb er denk één keer wat gekocht voor een bbq.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat deze winkels weer een ander publiek zullen gaan aanspreken dan de lidl-gangers... Mensen die persé A-merken willen voornamelijk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou? Cola bij de Lidl is inmiddels 86 cent. Laatste liter is zonder prik, dus hmm weg ermee. Coca cola is dan 90 cent. En blijft twee weekenden lekker.. Bovendien proeven wij of het amerk, Lidl of bocht is.
   Er zijn best een paar producten die wij bewust amerk kopen. Mindersuiker en vet, minder E-nummers, niet nep te koop, nep niet lekker.

   Ik zou er graag een zien hier. Als was het maar omdat precies dezelfde boodschappen in de Aldi in twee jaar tijd ruim 15 euro duurder zijn geworden. Dat is van 30 euro per week naar 45.. En de kwaliteit is minder.

   Petra

   Verwijderen
  2. Hoi Petra
   Het duurder worden van de Aldi heb ik ook in de smiezen. Ik kom niet meer uit met mijn huishoudbudget van vorig jaar.
   Enkele voorbeelden? Sinds een jaar zijn door mij de prijzen bijgehouden van alles wat ik in supermarkten koop. Heel vaak maar een paar cent verhoging, maar ook:
   Pondspak decafe koffie van 2,79 , nu 3,69
   toiletpapier 2,99, nu 3,59
   gesneden jonge kaas 2,39 , nu 2,99
   zalm filet moten 2,79, nu 3,59
   bronwater en cola een dubbeltje erop
   gesneden extra belegen kaas 1,89 , nu 2,29

   Zo zijn (weekend) aanbiedingen van groente en fruit echt voordelig. Maar verder is groente en fruit echt duur aan het worden bij de Aldi.
   Ik overweeg over te stappen naar de Lidl waar ik wel 8 km voor moet fietsen. Heeft iemand een idee of ik daar wel voordeliger uit ben? Die extra voordelige winkels, Zuinigaan, zie ik in onze polder niet gauw verschijnen.

   Verwijderen
  3. De sinaasappelsap van 1 liter, heel lekker, van 1,99 naar 2,06.

   Verwijderen
 3. Nog niet ontdekt bij ons in de buurt in de polder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor mij zijn dit helemaal nieuwe namen. Ik heb geen van deze winkels hier al gesignaleerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons in de stad is een Pallet-voordeel winkel. Net ontdekt op internet.
  Ben er niet geweest, het is ook een eindje uit onze buurt, waar ik zelden kom.
  Ik vraag me af of het veel verschil zal maken met de A-merken van bijvoorbeeld
  de Action. En ook of het nu goedkoper of duurder zal zijn dan de B-merken in
  andere supers.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zouden die winkels een compleet assortiment bieden? Als dat niet zo is heb ik er geen zin in om er tijd aan te besteden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ...volgens mij dumpen de fabrikanten van A-merken daar de goederen die binnen (relatief) korte tijd over de datum zijn of artikelen die niet aan de verwachtingen (verkoopcijfers) voldoen. Ik zag bij mij in de buurt ook zo'n diepvries-dump-winkel met een schreeuwerig bord voor de deur : 10 kilo spare-ribs voor 25 euro (!)
  Lijkt me echt zo'n plof-kip winkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het gaat waarschijnlijk om blikjes, blikken, potjes, potten, zakjes, pakjes, doosjes met eten met toegevoegd zout, suiker, hulpstoffen en E-nummers. Daar ben ik niet in geïnteresseerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo staat het in de krant:

   Bij Palletvoordeel kan de consument A-merken, zowel food als non-food, vanaf de pallet per doos of per stuk kopen. De producten die Palletvoordeel aanbiedt, staan door bijvoorbeeld etiketwijziging, verandering van verpakking of assortimentaanpassing niet meer in de reguliere supermarkten of drogisterijen.

   Verwijderen
 9. Als ik naar mijn boodschappenlijstje kijk, denk ik niet dat ik bij die nieuwe supermarkten naar binnen hoef en tot nu toe hier in de buurt ook nog geen van de drie met een filiaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In A'dam wordt in september een Gekke Gerrit geopend ga zeker een keer kijken al is het wel uit de buurt nl. Spaarndammerstraat.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier niets nog. Ik verspreid mijn boodschappen al over de AH, Aldi, Co-Op, groentewinkel, Hema en Kruidvat. Voor mij geen moeite, ik doe toch alles lopend (gratis sporten!) en moet toch altijd uitkijken met hoeveelheden i.v.m te zwaar tillen. Dus ach, ik heb er de tijd voor en hou het goed in de gaten als ik langs wandel. Vandaag weer aardappels gekocht voor heel weinig (nederlandse!!) Bij de Aldi koop ik alleen de dag of weekendaanbieding qua fruit en groenten en ben dan toch echt goedkoop uit, hoor! Ik verzin daar dan weer een recept omheen. Vanavond eet ik heerlijke (Nederlandse) spitskool met pindakaas en aardappels in de schil opgebakken...mmm en erg goedkoop! Onder de 2 Euro voor 2 personen. Daar hoef ik niet voor naar een A-merken outlet.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ken de budget food, die zat voorheen ook in Harderwijk.
  Ze verkochten producten die vlakbij de tht waren, te denken valt aan nog 2 mnd houdbaar.
  Daarnaast verkochten ze diepvries vlees, goed vlees! Omdat er een verkeerder verpakking omheen zat...

  Helaas ju daar weg, net nu ik plannen had in de vakantie ecen te shoppen :)
  Dit omdat de winkel blijkbaar daar biet goed liep...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Las het ook in de krant , heb hier in Amsterdam er nog geen gezien ,al las ik net wel bij Anoniem dat er eens komt. Voor mij andere kant van de stad. Moet daar ent in de buurt zijn maar ik denk dat ik gewoon naar de markt , lidl etc blijf gaan.

  BeantwoordenVerwijderen