Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 3 september 2014

Samenwerken?

Regelmatig krijg ik voorstellen om te gaan "samenwerken". Een commercieel bedrijf dat producten aan de man wil brengen, of een vergelijkingssite. Misschien zou ik wel willen samenwerken, maar door het bedrag dat dan geboden wordt, heb ik meestal sterk de indruk dat ik nogal uitgebuit ga worden als ik op een voorstel inga. Geboden bedragen liggen vaak rond de 50 euro excl BTW. Omdat ik per maand zo'n 115.000 pageviews heb, gemiddeld zo'n 3800 per dag, vind ik het bedrag gewoon te laag. Dat is reclame voor 0,013 per dagelijkse pageview en als je het over een maand bekijkt 0,0000434 euro per pageview.
Het bedrijf verdient er aan, ik heb geen idee hoe veel en ik krijg 50 euro.
Nou nee, bedankt.
Ik heb geen zin in advertorials die mij waarschijnlijk veel minder opleveren dan het een bedrijf oplevert.
Als het om iets heel milieu-vriendelijks gaat, dat echt veel besparing oplevert, dan wordt het wat anders. Dan kan ik er echt achter staan en dan doet de verdienste er voor mij niet toe.
Als er nog eens een keer een bedrijf een heel riant voorstel doet, wie weet ga ik dan overstag. Dan doneer ik het geld aan de voedselbank of een ander goed doel.

Zijn er meer bloggers die samenwerkingsvoorstellen krijgen?

13 opmerkingen:

 1. Ik krijg ze ook wel, eerst ging ik er meestal niet op in, maar tegenwoordig wel vaker. Ik kijk wel of het voorstel me aanstaat, dus zowel qua inhoud als qua compensatie. Als dat zo is, dan is het voor mij een mooie manier om wat ik leuk vind (het bloggen) te combineren met dichterbij mijn einddoel (financiële onafhankelijkheid) te komen. Het is overigens vaak wel steeds weer een overweging, waarover ik ook al eens geblogd heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat je niet moet kijken wat zij er aan verdienen, maar gewoon wat jij er aan verdient. En als je een aanbod te laag vindt, dan doe je een tegenvoorstel. En waarom aan een goed doel schenken? Heel nobel, maar het is geen schande om gewoon voor jezelf aan de schrijfsels te verdienen. Je salaris geef je toch ook niet weg?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo denk ik er ook over. Als je in een half uur tijd (ik neem het ruim) 50 euro kan verdienen kan toch prima. En iets meer zou misschien wat netter zijn.
   Het moet wel in de lijn van je blog liggen. Het lijkt me niet geloofwaardig als je een bericht plaatst over wegwerpluiers oid. En verder, prima hoor!

   Verwijderen
 3. Ja, hier ook wel zulke voorstellen. Maar wij houden ons liever aan ons eigen systeem: adverteerders toelaten die echt iets hebben aan te bieden aan de doelgroep. Vaak zoek ik ze zelf uit of komen ze domweg op mijn pad. Ook schrijf ik zelf de advertorial (wordt wel ter goedkeuring aan de adverteerder voorgelegd). Meestal gaat het om een dienst, product of bedrijf waar ik zelf goede ervaringen mee heb en die ik dus met een gerust hart durf aanbevelen. Overigens vraag ik voor een banner op mijn blog ook 'maar' 50 euro per maand, terwijl ik op 200.000 pageviews per maand zit. Maar ik vind het juist leuk als het bedrijf er lekker veel door verdient. Ik gun het mijn 'klanten' van harte. Het geld wat ik ermee verdient is hier een zeer welkome aanvulling op de huishoudknip.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou jij krijgt ten minste nog geld aangeboden! Ik krijg alleen maar voorstellen waarin wordt gezegd dat ze me aanbieden bepaalde content te leveren omdat die nog mist op mijn site en dat mijn site daar completer van wordt.
  Moet ik eerlijk zeggen: ik klik alle mail op dat gebied altijd meteen weg, ik neem vaak zelfs niet de moeite om nee te zeggen in een reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je kan je ook aanmelden bij affiliatesites. hier kan je zelf kiezen welke advertenties je kiest om op je site te zetten. de meeste krijg je provisie per verkoop/aanvraag, ipv pageview. door een code in de link wordt geregistreerd dat het via jouw blog kwam. zo heb je zelf de keuze van advertenties in de hand. (tradedoubler, tradetracker, m4n.. geen idee of ze nog bestaan..:p even googlen ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien is t zo dat zij er meer aan verdienen dan jij, maar het is ook geld waar je niet echt meer iets voor hoeft te doen, anders dan wat je nu al doet. En dan kan € 50 (afhankelijk voor hoe lang het is) toch ook een leuk extraatje zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gewoon Google Adsense op je website zetten, brengt je zeker 100 per maand op bij een dergelijk aantal pageviews

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor advertorials is er een rekensommetje, met 50 euro als basis, en dan nog een bedrag per 1000 maandelijkse views. Zelfs als dat bedrag een euro is, zit je al op meer dan drie keer zoveel dan wat zij bieden. Maar volgens mij was het zelfs 10 euro of zo, dan zit je echt een stuk hoger.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb zelf geen blog en heel eerlijk, blogs waarop advertenties verschijnen lees ik niet meer. Ik hou niet van het idee dat iemand geld verdiend aan andere mensen reclame onder hun neus te duwen. We worden in real life al zo onder druk gezet door allerlei reclame, zou het jammer vinden moest je hier aan mee doen...

  Groetjes
  Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lastig is het wel. Ik krijg vaak voorstellen die niet matchen met mijn blog en mijn visie. Positief bloggen over iets dat ik zelf niet zou doen of willen aanschaffen, dat lijkt me niets en doe ik ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen