Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 21 september 2014

Steeds goedkoper zwemmen

In het voorjaar kocht ik mijn jaarabonnement. Dat kostte €157,50. De eerste keren zwemmen waren relatief heel duur. Stel dat ik niet meer zou zwemmen, dan kostten die paar keren heel veel geld per keer!
Een los kaartje kost €5,50. Hoe meer ik zwem met mijn abonnement, hoe goedkoper per keer! Ik heb nu 44x gezwommen. Mijn abonnement loopt nog tot 16 mei, dat is nog ongeveer 34 weken. Mijn streven is om 2x per week te zwemmen en soms meer. Stel dat ik tot 16 mei inderdaad nog 68 keren zwem, dan heb ik 111 keren gezwommen op dit abonnement en kostte het zwemmen €1,42 per keer!

Die €157,50 was dan een uitstekende investering om te zorgen dat ik lekker ga bewegen.
Vandaag zijn de kosten tot nog toe omgerekend €3,58 per keer, dus eigenlijk heb ik mijn investering al terugverdiend vergeleken bij elke keer een los kaartje kopen!

Bevorderlijk voor de discipline: de zwemdames:
- Mijn oudste dochter, heeft zelf een jaarabonnement. Komende dinsdag zwem ik weer samen met haar.
- Kennis M. die ik sinds een jaar of 30 ken. Zij zwemt iedere zaterdag en zondag en vraagt mij via Facebook als ik niet geweest ben: je was er niet, was je ziek?
- Andere kennis M. die moeder is van een vriendin van oudste dochter, die ken ik sinds 26 jaar. Als ik een paar weken niet kom, dan doet ook zij navraag.
Ik vind het prima, die sociale controle. Als ik er één keer in lig vind ik zwemmen fijn, maar fietsen in kou en regen en omkleden vind ik wat minder. Het zit soms thuis zo lekker, met mijn bakkie koffie en mijn krantje of mijn computertje, dan is het toch verleidelijk om een keer over te slaan. Er is altijd wel een excuus: moe, verkouden, 's nachts kramp gehad, striemende regen, gladheid.

7 opmerkingen:

 1. Zelf wil ik ook weer beginnen met zwemmen. Helaas zijn er hier geen abonnementen, behalve een zomerabonnement hier bij het buitenbad. Wel heb ik een twintigbadenkaart, daar ga ik weer gebruik van maken.

  Aquarobics is ook leuk, en ik wil een keer aquajogging proberen.

  Een fijne zondag.

  Chantal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben hier wel 12 badenkaarten voor 55 euro. Als ik geen abonnement had, had ik die waarschijnlijk gekocht. Scheelt toch weer 11 euro per 12x.

   Verwijderen
 2. Dat scheelt weer! Ik heb hier ook wel eens gedacht aan een zwemabonnement, maar aangezien er alleen een buitenbad is en het binnenbad te ver is (niet té ver, maar wel in de zin van dat de drempel om te gaan dan te hoog is), heb ik het toch maar laten zitten. Op vakantie maar even een flinke inhaalslag maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Juist het buitenbad is ver hier vandaan, minstens 40 minuten fietsen en ik moet ook weer terug. Het overdekte bad is lekker dicht bij. Dat maakt de drempel inderdaad lager om daadwerkelijk te gaan.

   Verwijderen
 3. Fijn hoor, zo'n besparing :) Wij proberen dingen ook zo om te rekenen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heerlijk! hoop het ook ooit weer te doen.. in mn eentje ga ik niet zo snel op zondagochend of maandagavond :( en andere momenten zijn er niet ivm de kids/werk. vond het zo heerlijk toen ik met schoonzus elke zondagochtned ging.. (al geniet ik nu ook wel van t rustig wakker worden.. maar toch)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een sportschool met binnenbad. Dit kost mij via bedrijfsfitness ongeveer € 350,00. Is een boel geld maar mij is het dat waard. Is inclusief groepslessen, zonnebank, zwembad, sauna en onbeperkt drankjes. Ik ga gemiddeld drie keer per week. 150 keer per jaar ongeveer. Per keer is het dan goedkoop sporten en ontspannen. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen