Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 29 september 2014

Verhuizing in huis

Toen ik 7 jaar geleden in mijn huis kwam wonen, kregen dochters de beide grote slaapkamers en ik de wat kleinere slaapkamer. Oudste dochter heeft tussen 2011 en 2013 nog weer thuis gewoond, maar is in juli '13 verhuisd naar een eigen woning. Jongste verhuisde in september 2013 naar een eigen woning. Er bleef nogal wat staan in hun oude kamers, afgelopen voorjaar is een groot deel alsnog verhuisd en bleef er niet zo veel meer over. Wel nog 2 kledingkasten en 2 eenpersoonsbedden, maar die laatste horen feitelijk tot mijn interieur en zijn handig voor als er logees komen. De (Ikea) kasten zijn slecht verhuisbaar, want zijn al (een aantal keren) verhuisd en zijn nu nauwelijks nog te verhuizen. We krijgen ze waarschijnlijk niet meer in elkaar als we dat zouden doen. Dus mag ik ze gaan gebruiken. Heb ik me daar ineens zeeën van kastruimte!
Het meeste van wat er over was, behalve de kledingkast, is een paar weken geleden op 1 kamer gezet en toen was er een kamer over.
Dus tijd om mijn krappe, oude slaapkamer te verlaten en een van de oude kamers van de dochters in gebruik te nemen. Nu slaap ik ineens aan de achterkant van het huis en heb ik een ruime slaapkamer.

Ik moet nog wel wat wennen aan de geluiden daar.
Voor: geluiden van aanrijdende en wegrijdende auto's, portier- schuur- voordeuren die dichtgeslagen worden. Buurjongens die soms in het weekend in de nacht urenlang (tot wel half drie) voor hun voordeur staan te praten en te roken, waardoor ik zowel last heb van de rook als van de stemmen.
Achter: autogeluiden van de ringweg, regen op de ramen als het vanuit het westen regent.
Ik denk dat het een verbetering is.

5 opmerkingen:

 1. Goed idee! Waarom zou je ook niet een groter deel van je huis gaan bewonen. Je hebt 3 slaapkamers!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja, lekker :-).

  We sliepen van het weekend op het platteland. Ik werd wakker van de stilte. Daarna werd ik thuis weer wakker van het uitgaanspubliek dat om drie uur naar huis ging. Het is ook nooit goed :-)

  Het went vast heel snel, en ik denk dat het prettiger is voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees niets over een opknapbeurt voor je nieuwe slaapkamer.
  Lekker fris verfje, behang, overgordijnen, vloer.
  Hangen de posters nog gewoon aan de muur en mocht het
  niets kosten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De overgordijnen zijn prima, het laminaat is in uitstekende staat, en de wanden zijn prachtig okergeel. De wanden zijn door dochter in 2007 geverfd, ze heeft er toen een paar maanden in gewoond, is vertrokken en heeft daarna nog twee jaar lang bijna alleen tijdens de weekenden in de kamer geslapen. Het ziet er nog tiptop uit!
   Dus waarom opknappen?

   Verwijderen
 4. Beetje kattige opmerking hierboven van anoniem. Maar ja daarom is het waarschijnlijk anoniem. :p

  Geniet van je nieuwe slaapkamer, die andere geluiden zijn meer constant dus daar zal je sneller aan wennen en lekker doorheen slapen. :)

  BeantwoordenVerwijderen