Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 19 oktober 2014

Lekker rustig!

Zoals ik laatst schreef, slaap ik nu niet meer aan de voorkant van het huis, maar aan de achterkant.
Ik kan jullie melden: het is een stuk rustiger! In de afgelopen nacht werd ik wakker omdat ik even naar de wc moest. De badkamer is aan de voorkant van het huis. Toen ik daar kwam, hoorde ik luide mannenstemmen die druk in gesprek waren en kwam de sigarettenrook me door het openstaande raam tegemoet. Het was half drie 's nachts!
Waarom deze jongens zo nodig midden in de nacht in de voortuin van de buren moeten staan praten en roken, dat weet ik niet, maar ik hoef niet meer benauwd te worden van hun rook en niet meer wakker te worden van hun stemmen.
Ik ben lekker weer gaan slapen, ik hoef ze niet meer te vragen of het wat zachter kan, ik heb geen last van rook, geen last van lawaai, geen last van ergernis.

Misschien ben ik ondanks de dichte deur naar de overloop en ondanks dat ik nu aan de achterkant van het huis slaap, toch wakker geworden van de stemmen. Want die stemmen hoorde ik in mijn bed nog steeds een beetje, maar daar waren ze niet zo luid dat ze storend waren.

8 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk dat je een oplossing gevonden hebt in je eigen huis. Onze bovenburen aan de kant van de slaapkamer zijn ook nogal luidruchtig. We hebben er al een paar keer gevraagd of het wat zachter kan en een tijdje gaat het goed en dan begint het weer. Maar jah dat is één van de dingen als je in de stad woont niet iedereen houd rekening met de ander of denkt eraan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In een vorig huis had ik ook nogal wat last van de buren. Ik woonde in een kleine benedenwoning en boven woonde een gezin. Het enige moment dat ik last van hen had, was 's ochtends om 7 uur. Hun eettafel stond precies boven mijn slaapkamer, boven mijn bed. Ik was een student en stond later op dan dit gezin. Ik had maar één slaapkamer en boven mijn woonkamer en slaapkamer lag hun woonkamer. Ik heb er veel last van gehad. Later woonde er een studentenechtpaar, met een baby. Dat ging beter.

   Verwijderen
 2. ik heb geen luidruchtige buren ,maar wel een luidructige buurt, gisteravond laat vuurwerk, mensen die hun hond uitlaten en dan lekker gaan kletsen met elkaar, tja je woont toch in een stad dus lawaai is er dag en nacht

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook vuurwerk, bijna wekelijks. Geen stad, groot dorp...en geen politie die er wat aan wil doen. Te weinig mensen en we moeten ze op heterdaad betrappen anders heeft het geen zin. Dus ik schrik bijna elk weekend wakker van die rotlui die vuurwerk afsteken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Héél vervelend! Vuurwerk wordt hier gelukkig alleen afgestoken na afloop van een gewonnen WK- of EK voetbalwedstrijd. En natuurlijk rond oudjaar. Dan ben ik er op bedacht.

   Verwijderen
 4. Zaterdagavond, de jongens hebben een nabespreking van de ( meiden)jacht. Omdat ze erbij roken moeten ze buiten staan......

  BeantwoordenVerwijderen