Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 7 oktober 2014

Mijn staaroperatie

Gisterochtend was het nog donker toen schoonzoon zijn auto in de vrijwel lege parkeergarage van het ziekenhuis parkeerde. Dochter ging uiteindelijk niet mee, die had nog nooit in een parkeergarage geparkeerd en durfde niet. Het was een steil hellinkje, dat zeker, maar er was plek zat en de parkeerplaatsen waren groot genoeg voor de auto van dochter en haar vriend. Schoonzoon en ik gingen naar de Hanzekliniek, deze is verbonden aan het UMCG en daar vond mijn staaroperatie plaats. Heel anders dan ruim vijf jaar geleden bij mijn moeder, die op een ziekenzaaltje kwam en daar kwamen steeds nieuwe patiënten met hun begeleiders en dan werden de operatiepatiënten met bed en al weggereden naar de operatiekamer.Ik heb helemaal niet in bed gelegen, ik lag in een soort tandartsstoel en mocht zelf op operatiesloffen en met een operatiemutsje op mijn hoofd de operatiekamer binnenwandelen. Ze doen van alles, maar wat ze nu precies doen, dat kreeg ik niet mee, omdat ik onder een steriele doek lag. Hierbij een youtube filmpje hoe het precies gaat. Ik hoorde het apparaat, dat de lens met staar vergruist en vervolgens afzuigt, zachtjes zoemen. Net als in het filmpje zijn de wondjes niet gehecht, ze zijn gelijmd. Om ongeveer half negen was de operatie klaar en toen kreeg ik nog wat leefregels mee, daarna moest ik alleen nog wachten op de afspraakbrief voor de nacontrole volgende week. Even na negenen was ik weer thuis.
Ik heb geen pijn gehad en heb 's middags liggend op de bank van mijn luisterboek genoten. Ik heb het boek al uit en ben al weer aan het volgende begonnen.
Vandaag weer een bankdagje en een beetje achter mijn PC hangen. 

28 opmerkingen:

 1. Nou, fijn dat dat achter de rug is en je geen pijn hebt gehad verder.
  Nu nog helemaal herstellen....moet je nog lang rustig aan doen nu of valt dat mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je geen pijn hebt. Toch maar wel even lekker rustig aan doen, t is toch een operatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi dat t goed ging. Nu dus even rust. Luisterboeken zijn wel een handige uitvinding dan!

  Dochter moet dan miss maar eens gaan oefenen. In mijn beleving is dat toch wel basiskennis bij een rijbewijs. Iets niet durven belemmert enorm in t verkeer en geeft onzekerheid bij t rijden aan. Heel link.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wens je een snel verder herstel toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat het zo goed ging! Ik las je blogje te laat om je nog sterkte te wensen, dan maar sterkte met bankhangen en luisteren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk dat het zo goed verlopen is!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je zult zien hoeveel plezier je van deze ingreep hebt. En als je je realiseert dat mensen vroeger gewoon blind werden. Ik sta elke keer weer te kijken wat er allemaal mogelijk is. Beterschap

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, het is geweldig dat het nu mogelijk is om geopereerd te worden. Omdat mijn vader, mijn broer en ikzelf al voor ons 62e geopereerd zijn, vermoed ik dat het veel vaker in mijn vaders familie voor kwam dat mensen relatief jong staar kregen en blind werden. Ik heb ontdekt dat er nogal wat voorouders van mijn vader op oudere leeftijd in het armhuis zaten. Dat kan ik mij voorstellen als je bijna (blind) bent, dan kun je niet meer in je eigen onderhoud voorzien.

   Verwijderen
 8. Spoedig herstel toegewenst hoor!
  groet Annamarie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beterschap. Fijn dat het allemaal goed is gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat gaat allemaal voorspoedig en supersnel. Wat was jouw zicht nog met dit oog?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijn dat alles zo goed verlopen is, doe rustig aan en geniet van je luisterboeken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn dat het zo snel ging en goed is gegaan, beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. geniet van je boeken en de vrije tijd. beterschap! gezina

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beterschap en vooral niet bukken, hoor ik altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijn dat alles goed gegaan is.
  vraagje: moet je ook nog het oog druppelen ( 4 x daags) of hoeft dit ook al niet meer ?

  groetjes en sterkte,
  Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker moet ik druppelen. Ik heb 3 soorten druppels en die moet ik alle drie 3x daags druppelen. In totaal 9 druppels.

   Verwijderen
 16. Hoi Zuinigaan,

  Wat fijn dat de operatie goed is verlopen en dat je geen pijn hebt gehad.

  Rust nu goed uit!

  Een voorspoedig herstel.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een parkeergaragefobie bestaat dus ook.

  Ilse.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze was met mij wel eens in een zeer drukke parkeergarage geweest en vond dat heel eng. Geen fobie hoor, gewoon een beetje eng!

   Verwijderen
 18. Fijn dat het zo goed is gegaan, veel beterschap verder en geniet van je rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi. Fijn dat het goed gegaan is en dat je geen pijn hebt gehad. Ik dacht altijd dat de verdovingsprik in het oog erg pijnlijk was.
  Een snel herstel gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De verdovingsprik is niet helemaal pijnloos, maar het is goed te doen. Net zoiets als een verdovingsprik bij de tandarts als die in je verhemelte prikt. Niet echt fijn, maar ook niet dramatisch.

   Verwijderen
  2. Gelukkig, dat leek me nog het vervelendste. Goed te lezen dat het allemaal zo voorspoedig gaat met je.

   Verwijderen
 20. Oei dat ziet er eng uit maar fijn dat het goed gelukt is. Vraagje, als dat oog verdoofd is 'ziet' het dan ook niet? Dat je niet die instrumenten aan ziet komen, brrrr.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, je ziet helemaal niets! Dat komt door de verdoving.

   Verwijderen