Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 26 oktober 2014

Soms heb ik veel plezier om onzinproducten.

Op mijn uitstapjes op internet kwam ik de volgende producten tegen:
Led-kaarsen die van kleur verschieten en ook nog met afstandsbediening.
Hoe verzinnen ze het zo! Daar word ik helemaal blij van!
En kaarsen in de vorm van hertenkoppen, ook in model goud.
En een bad-eendje met licht.
Allemaal bij de Actie!
Begrijp me goed, ik heb niets tegen led-kaarsen. Ze zijn niet brandgevaarlijk, dat is een groot voordeel. Alleen moeten er wel batterijen in en dat zorgt voor veel afval.

Je kunt er nu ook goybessen, chiazaad, hennepzaad en rauwe chocolade kopen. Zou dit betekenen dat de rawfood trend al weer op zijn retour is? Voor diegenen die er baat bij hebben, je kunt ook bij de Actie terecht. Of het daar goedkoper is dan elders weet ik niet. 100% reform, maar volgens mij niet 100% biologisch.

8 opmerkingen:

 1. Ja, bij de Action hebben ze enorm veel onzin producten. ;) Maar tussen die producten in liggen soms ook wel heel goedkope juweeltjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vraag me af of die 'rawfood' producten wel zo gezond zijn. Ik koop ze in ieder geval niet. Ik heb meer met fruit, appels, peren, bananen en nu de heerlijke sinaasappels en mandarijnen. En de verse groente niet te vergeten.
  Of deze hype al op z'n retour is, geen idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben geen A(tion. Vorige week in een andere plaats bij deze winkel naar binnen gelopen. Wat ik zocht vond ik er niet. Maar mensen, het is toch altijd een rommeltje daar. En zeker in de schappen van de kleding. Gelukkig heb ik mij niet kunnen verleiden iets anders mee te nemen, mijn mandje bleef mooi leeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zelf vind gewone kaarsen en waxinelichtjes veel mooier dan led kaarsen/waxine lichtjes. Maar ik heb alle kaarsen vervangen door gewone led kaarsen sinds we een huisdier hebben. Vind led kaarsen nu veel veiliger, als ik nog een jong(er) kind zou hebben, gaf ik ook de voorkeur aan led. Net zoals bij oudere mensen die vaker niet meer goed ter been zijn. En dan is het wel fijn dat er bij de action veel keuze in is en niet duur. Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeker weten, dat ze juweeltjes hebben. Ik haal daar vaak spullen voor de moestuin zoals anti-worteldoek. Daarnaast is papiergoed er veel goedkoper, net zoals koekjes, noten en schoonmaakspullen. Als ik die prijzen vergelijk met de supermarktprijzen, dan ben ik gek dat ik niet minimaal 1 maal per maand daar binnen loop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sinds hier een A(tion winkel op 4 fietsminuten afstand is, kom ik er ook regelmatig. Naast rommelig en onzindingen hebben ze inderdaad ook leuke dingen. Ik heb er gisteren nog weer 4 pakken A-merk dessertrijst gekocht voor dochter. 59 cent per stuk. Bij de AH kost dezelfde rijst 108 cent.

   Verwijderen
 6. Superfood..ik eet al jaren havermout en boerenkool. Heel goed superfood, het hoeft niet zo exotisch en duur. Een pond havermout is bij AH 41 cent.

  Groet, Greet

  BeantwoordenVerwijderen