Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

donderdag 20 november 2014

Het leven is maar kort

Sommige lezers mailen mij persoonlijk en met een aantal van hen heb ik een tijd lang en soms ook nu nog, een mailcontact. Gisteren vond ik een mailtje in mijn mailbox van een lezeres waar ik een tijd terug veel mailcontact mee gehad heb. Ze schreef over haar studerende kinderen, over de achterstandswijk waar ze in woonde en nog veel meer. Kortom, over dingen die we gemeenschappelijk hadden (gehad). Ik had al een tijd niets meer van haar gehoord en nu ineens een rouwkaart. Haar man en vader van haar drie kinderen is overleden, 54 jaar oud.
Pff, wat een klap heeft iemand dan te verwerken!
Daar valt al het andere bij in het niet en blijft er nog stilte over.

Veel sterkte, lieve lezeres!


Een van de redenen waarom ik 1 dag minder wil gaan werken: mijn vader is kort na zijn 70e overleden, ik word begin december 62 jaar. Ik werk om te leven en wil genieten van de tijd die mij nog rest. Hopelijk langer dan tot mijn 70e. De tijd zal het leren!

8 opmerkingen:

 1. Ja wat een klap. Fijn dat je nog contact hebt.
  Nog even over de drie dagen werken: Ik had vroeger ook een baan voor 4 dagen. Samen met de tijd die je nodig hebt voor je gezin, huishouding en mantelzorg zit je dan best "vol" als je gedurende een aantal jaren 3 dagen mag werken kun je ook wat dingen opbpuwen en uitbouwen voor je met pensioen gaat. De overgang is dan beter. Je valt dan niet een gat. Zo was het tenminste voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vreselijk zoiets! En het kan gewoon iedereen overkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat verschrikkelijk. Heel veel sterkte voor deze lezeres!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook al ken ik deze lezeres en haar familie niet toch gecondoleerd en heel veel sterkte voor jullie allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een akelig gebeuren. Wens haar veel sterkte.
  Goed dat je probeert naar drie dagen werken te gaan.
  Als het om de financiën kan, direct doen.
  Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat kun je via internet toch een fijne band met iemand opbouwen he. Uit het ontvangen van een rouwkaart blijkt wel dat je wat betekent voor je lezeres.
  Ik geef je groot gelijk om een dag minder te gaan werken als het mogelijk is. Nu kun je nog in redelijke gezondheid dingen gaan ondernemen. De lezeres wil ik heel veel sterkte wensen de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt gelijk, gecondoleerd wat intens verdrietig.

  vorige maand is mijn moeder 66 jaar na een kort ziekbed overleden, ...geniet zo lang je dat kan voor je het weet is het afgelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt helemaal gelijk. Als het kan minder werken en meer genieten van het leven. Niemand weet hoe lang dit kan.

  BeantwoordenVerwijderen