Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

donderdag 20 november 2014

Bel me niet

Gisteravond heb maar eens gecheckt of ik nog in het bel-me-niet register sta. Iedere dag als ik thuis kom staat het lampje van de voicemail van mijn vaste telefoon te knipperen. Er is gebeld door een anonieme beller en is er niets ingesproken. Alleen in de afgelopen week zeker 6 keer en niet in het weekend. Ik ben nogal wat uithuizig geweest en natuurlijk ben ik overdag aan het werk. Wie belt mij steeds? Ik dacht: ik sta niet meer goed in het bel-me-niet register. Toch is daar niets aan de hand. Ik sta daar gewoon geregistreerd als iemand die nergens over gebeld wil worden. De vraag is: wie belt mij dan steeds? Of zou het een "stout" bedrijf zijn dat zich niets van het register aantrekt?

Bron: kassa.vara.nl

16 opmerkingen:

 1. Hm, eerste waar ik aan denk is dieven die checken of je thuis bent. Wat dat betreft, let je ook op stokjes of papiertjes bij de voordeur? Ook zo'n dieventrucje om te kijken of je thuis bent.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn naam staat niet op de voordeur en ik sta niet in het telefoonboek. Hoe weet de dief welk telefoonnummer ik heb?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee Zuinigaan, het was het eerste wat ik dacht. Goed dat je je naam niet op de deur en in telefoonboek hebt. Dan zal het vast geen dieventuig zijn die je belt.

   Groet,Greet

   Verwijderen
 3. Als je ook maar 1 keer een en enquete invult, krijgen diverse bedrijven er bericht van. Heb er ook veel last van momenteel terwijl ik ook sta in geschreven bij het bel me niet register

  Groetjes Nel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou ja, ik heb precies hetzelfde.
  Sinds een paar weken word ik ook gebeld, op het display van de telefoon staat dan: privé.
  Als je de telefoon opneemt wordt er inderdaad niets gezegd.
  Wat is dit en vooral hoe dit te stoppen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien die aziatische ,engels sprekende meneer, die zogenaamd namens microsoft headoffice belt?. Er zijn weken,dat wij daar last van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als je ingeschreven staat bij het bel-me-niet-register mag je nog wel gebeld worden door bedrijven en instellingen waar je producten of diensten (ooit) van hebt afgenomen. Daar kan je dan ook wel weer onderuit komen door gebruik te maken van het recht op verzet. Dat moet je dan doen per bedrijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik word ook regelmatig weer gebeld terwijl ik ingeschreven sta bij bel me niet.

  De volgende keer neem ik op met de tekst: u spreekt met het bel me niet register.
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedrijven waar je ooit klant bent geweest of zaken mee gedaan hebt hoeven zich niet aan bel me niet register te houden volgens mij. Misschien een energiebedrijf of zo? gr. Leontine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedrijven waar je recent klant geweest bent hoeven zich niet aan het bel-me-niet register te houden, is mij verteld. Bij mij was de dagelijkse anonieme beller de Eneco, waarom ik vorig jaar overgestapt was.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kan gewoon iemand zijn die constant verkeerd nummer belt. Kan een hijger zijn. Kan toch een telemarketingbureau zijn. Kan een kennis zijn die niets wil inspreken.
  Kan van alles zijn,maar maak je niet te druk hoor. Als het echt dringend is, dan spreken ze wel in.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als je ooit geld gegeven hebt of ergens lid van geweest bent,sta je bij hun in het bestand en dan mogen ze je bellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij staan ook geregistreerd, maar worden desalniettemin vaak genoeg gebeld. Als je ook maar ooit op welke manier dan ook contact met een bedrijf/instelling hebt gehad, mogen ze je bellen. Dat register is alleen om nieuwe contacten te voorkomen. Dus als je ooit, 10 jaar geleden, iets ergens hebt gekocht ofzo, mogen ze je nú bellen met een aanbod, ook al sta je in dat register.

  Teunie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het kunnen ook gewoon organisaties zijn waar je bent ingeschreven, energieleveranciers waar je een product afneemt/hebt afgenomen, ook apotheken, huisartsen bellen hier anoniem (maar die zullen niet elke dag bellen neem ik zo aan en wel iets inspreken bij spoed). Van elke organisatie of instelling waar je lid van bent geweest of aan wie je vrijwillig je gegevens hebt gegeven (denk vooral over de periode vanaf het registreren bij bel-me-niet) zou het kunnen zijn, zij mogen je volgens mij gewoon telefonisch benaderen, tenzij je alsnog bij hen aangeeft dit niet wenselijk te vinden. Overigens had ik hier laatst ook last van, wat bleek: het was iemand die het verkeerde nummer bleef draaien (maar...ik heb geen voicemail/antwoordapparaat, dus diegene kwam er pas achter toen ik het laatste telefoontje aannam).
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Precies wat anoniem zegt.. Ik denk altijd maar als ze de voicemail niet inspreken zal het wel niet belangrijk zijn. Er zijn ook mensen die overigens anoniem bellen heb ik een beetje een hekel aan. Ik heb overigens niet een mobiele telefoon.

  BeantwoordenVerwijderen