donderdag 27 november 2014

Spam

Het is maar goed dat ik de reacties die binnenkomen eerst goedkeur. Regelmatig krijg ik spam zoals onderstaande tekst.
Hallo, Heeft u een dringende lening nodig hebt om uw schulden te wissen of u een kapitaal lening om uw bedrijf te verbeteren nodig? heb je door afgewezen banken en andere financiële instellingen? Heeft u een consolidatie lening of een hypotheek nodig? zoek niet meer want we zijn hier om al uw financiële problemen een ding van het verleden te maken. We lenen geld uit aan particulieren die behoefte hebben aan financiële steun, dat een slecht krediet of geld nodig hebben om rekeningen te betalen, te investeren voor het bedrijfsleven tegen een tarief van 2%. Ik wil dit medium gebruiken om u te informeren dat we maken betrouwbare en begunstigde bijstand en bereid zijn om u een lening zal zijn. Dus neem contact met ons vandaag nog via e-mail
en dan volgt het mail adres.

Die taal is heel grappig! Het is duidelijk vertaald en de uitdrukkingen zijn bijzonder. Want wat is een dringende lening? Of je schulden wissen? Het mag duidelijk zijn dat je schulden niet verdwijnen als je met zo'n geldverstrekker in zee gaat, integendeel, je zult waarschijnlijk een flinke rente moeten betalen. 
Die financiële problemen? Die blijven er wel als je gaat lenen bij obscure bedrijven en zullen waarschijnlijk keihard groeien. 
En dat tarief van 2%? Dat lijkt mij een lokkertje!

9 opmerkingen:

  1. Erg he, die spam. Ik heb er gisteren 380 gewist.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier komt niet veel meer binnen sinds ik de woordverificatie heb ingesteld.

      Verwijderen
  2. Hier komt ook de grootste onzin binnen. Mijn rekening is geblokkeerd,bij een bank,waar ik geen klant ben. Soms een periode met aanbiedingen van libidoversterkers. "hoe komen ze aan mijn adres"vraag ik me wel eens af.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. "een ding van het verleden"... vertaald van "a thing of the past". Originele taal dus Engels.

    Misschien ga ik voortaan meer dingen "een ding van het verleden" noemen, ik vind het wel grappig klinken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik krijg de laatste tijd mails van een mobiel nummer, met daarbij de opmerking dat ze nog wel wat tips voor me hebben.
    Ik vraag me dan echt af of mensen denken dat ze succes zullen hebben. Blijkbaar zijn er dan toch mensen die er op in gaan.....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. PS. Aangezien het vertaald is uit het Engels, weet ik zeker dat je geen geld van ze zou krijgen, maar alleen maar gevraagd zou worden om geld naar ze over te maken... En dat zou je dan natuurlijk volledig kwijt zijn, ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik blokkeer die mailadressen dus direct. En inderdaad de vertaling is soms ver te zoeken en dat terwijl mijn Engels niet echt denderend is.
    Ik maak mijn ouders er ook regelmatig op attent om hier niet op in te gaan en zeker niet op de linken te klikken die er in staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kan me er ook niets bij voorstellen maar er zijn echt mensen die hier in trappen. Dit is dus voor de personen die hier achter zitten een goede reden om ons te blijven bekogelen met deze onzin. Dacht ergens gelezen te hebben dat 3 % van de mensen hier wel op reageert, dus kassa

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Sky Wealth Loan Firm, we verstrekken leningen tegen een rentetarief van 3%.

    Goedendag meneer / mevrouw.

    Wij zijn een particulier bedrijf en we bieden leningen tegen lage rentetarieven bij het bepalen van het bedrag van de lening tussen 100 miljoen leningsvoorzieningen van 1.000 euro lening voor bedrijfsontwikkeling: concurrentievermogen voorsprong / bedrijfsuitbreiding.

    (Whatsapp-nummer: +79652625435)

    We bieden verschillende soorten leningen aan
    * Persoonlijke leningen (beveiligd en onbeveiligd)
    * Zakelijke leningen (gedekt en ongedekt)
    * Consolidatielening

    Geen kosten vooraf

    Wij danken u voor het nemen van de tijd om deze advertentie te lezen. Voor meer informatie en vragen kunt u ons vandaag nog een e-mail sturen

    skywealthloanfirm@gmail.com
    skywealthloanfirm@gmail.com
    skywealthloanfirm@gmail.com

    Mevrouw Mary Mason.

    BeantwoordenVerwijderen