zaterdag 20 december 2014

Opbrengst actie Samen voor de voedselbank

Tot en met gisteren liep de actie voor de voedselbank. Vorig jaar werd er in Groningen ter waarde van 500.000 euro verzameld, dit jaar is de opbrengst nog hoger: 700.000 euro.
Dat is een mooi resultaat.
Voor de 6000 mensen in de Provincie Groningen die afhankelijk zijn van de  voedselbank is dit ruim 100 euro per persoon. In dat perspectief is het in feite nog niet zo veel. Ik besteed aan voeding en drinken ongeveer 30 euro per week. Als je het zo bekijkt, dan is alles al heel snel weer op.

Landelijk is er bijna 2,5 miljoen euro opgehaald, dit wordt verdeeld over 35.000 huishoudens die afhankelijk zijn van de voedselbank, dat is net iets meer dan 70 euro per huishouden. Dus behalve de goederen die tijdens de actie verzameld zijn, is het op reguliere basis aanleveren van eten, wc papier, wasmiddel en andere noodzakelijkheden broodnodig!

3 opmerkingen:

  1. In Limburg was het 211.110 euro en die stonden voor 121.241 producten. Ook een erg mooi resultaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hoop vooral dat mensen meer oog krijgen voor de naasten die armer zijn. Geef eens wat weg aan een arme buurvrouw, moeder op school. Maar bovenal hoop ik dat het stigma arm weggaat. Arm staat niet gelijk aan niet willen werken, een profiteur zijn. Ja die zijn er,maar meer nog mensen die in die plots door baanverlies of scheiding situatie terecht kwamen....

    Groet,Greet

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.