Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 17 maart 2015

Boodschappen week 11

Deze week weer bijna exact het budget van 30 euro uitgegeven.
 
Week 11 van 9 - 16 mrt '15
*=aanbieding, @=afgeprijsd  WAAR PRIJS
FRUIT    
appels, 4 stuks Lidl 0,50
bananen, 6 stuks Lidl 0,82
750 gr aardbeien, diepvries Lidl 2,49
ONTBIJT EN LUNCH    
oploskoffie AH 1,59
belegen kaas AH 4,95
roomkaas Lidl 0,59
brood Lidl 1,19
halvarine AH 0,59
melk, 2 liter AH 1,18
eieren @ AH 0,97
WARME MAALTIJD    
bloemkool Lidl 0,99
rode uien AH 0,75
bladerdeeg AH 1,46
crème fraîche AH 0,39
zonnebloemolie AH 1,09
bouillonblokjes AH 1,19
mayonaise AH 1,43
kappertjes AH 0,79
mosterd AH 1,09
LEKKERS/tussendoor    
paaseieren Lidl 1,29
haringfilet, gerookt, 3 stuks AH 2,43
paaseieren  Action 1,99
TOTAAL week 11,  mrt '15   29,76

Van de bloemkool heb ik in het afgelopen weekend inderdaad een hartige taart gemaakt. Ik gebruikte een rechthoekig bakblik. Ik heb wat recepten gecombineerd en die gebruikt voor een lekkere taart.

Nodig voor 3 personen/c.q. 3x een eenpersoons maaltijd:
500 à 600 gram bloemkool
6 plakjes bladerdeeg
lepel olijfolie
3 flinke rode uien
3 tenen knoflook
1/2 pakje gerookte spekreepjes
1/2 bekertje crème fraîche
2 eetlepels melk
4 eieren
geraspte belegen Goudse kaas of kaas in dobbelsteentjes
zwarte peper
zout naar smaak (denk er aan dat de spekreepjes ook al zout zijn)

Hoe deed ik het?
Zet de oven op 225 graden.
Was en snijd de bloemkool in kleine stukjes en kook de bloemkool in ongeveer 9 minuten gaar. Laat uitlekken op een zeef of in een vergiet.
Bak de spekjes in een droge pan en voeg de gesnipperde uien en knoflook toe en bak 15 minuten.
Klop de eieren met de crème fraîche, de melk en zout en een flinke hoeveelheid versgemalen peper.
Vet het bakblik in met olie en bedek de bodem en de randen van het bakblik met het bladerdeeg.
Vul met de uitgelekte stukjes gekookte bloemkool. Verdeel het ui-spek-knoflook mengsel over de bloemkool en schenk het mengsel van ei met melk en crème fraîche over de taart. Voeg eventueel nog extra gemalen peper toe.
Verdeel de kaas over de taart.
Bak 20 minuten.

5 opmerkingen:

  1. Wij hadden gisteren ook bloemkool want ze waren in de aanbieding bij de AH. Voor ons gezin van 7 personen kocht ik twee grote!

    De paaseitjes op je lijstje springen er voor mij ook uit. Lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je komt altijd goed uit met je budget. Fijn om te lezen. En die quiche lijkt mij heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat eet je de rest van de week dan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb een goed gevulde voorraadkast, een koelkast en een vriezer, dus ik heb een flinke voorraad om uit te putten. In week 11 at ik 1 keer bij oudste dochter en voor de rest at ik uit de voorraad: o.a. uien, rode kool en witlof

      Verwijderen